Skip to main content

Türk sağlık senden basın açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakan Binali Yıldırımın acil servislerle ilgili yaptığı konuşmanın ardından Türk Sağlık Sen Muş Şubesinden de konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. İl Temsilcisi Onur Şemsettin Seyitoğlunun yaptığı açıklamada, hastanelerin acil servislerinde çeşitli sorunların olduğu savunuldu.

Açıklamasında Başbakanın sözlerini eleştiren Seyitoğlu Sayın Başbakan dün TBMMde yaptığı konuşmada Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu demiştir. Sayın Başbakanın acil servisler ile duyduklarına değil gidip de gördüklerine inanması daha makul ve mantıklı olacaktır. Bugün acil servislerde iş yükü katlanılmaz bir hal almıştır. Bir yılda 100 Milyonun üstünde acillerde muayene yapılmaktadır dedi.

Seyitoğlu açıklamasında, Sadece 9 günlük bayram tatilinde bir ilimizdeki 20 hastanenin acillerinde toplam 100 bin hasta muayene edilmesi yoğunluğu anlatmaya yeterlidir. Acil servislerdeki bir başka önemli sorun ise acil olmayan hastaların acilde muayene olmak istemesinden dolayı yaşanan yoğunluk ve sıkıntıdır. Acil servislere başvuruların yüzde 70inin acil olmadığını bizzat bakanlık tespit etmiştir. Yeşil alan uygulamalarda ne yazık ki çare olmamıştır. Acil servislerdeki en önemli sorunlardan birisi de şiddettir. Acil servisler sağlık çalışanlarının en fazla şiddete uğradığı birimlerin başında gelmektedir. Bu birimde çalışanların tamamı sözlü veya fiziksel şiddete uğradıklarını ifade etmişlerdir. Gruplar halinde saldırıların gerçekleştiği ve talan edilen acil servislerde çalışmak aynı zamanda hayati tehlike altında hizmet vermekle eş anlama gelmiştir. Aciller kız bakma yeri değil, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunurken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir ifadelerini kullandı.

Acil servislerdeki sorunların hat safhada olduğunu savunan Seyitoğlu şunları kaydetti: Ortada böylesine bir tablo varken acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi, magazin haberlerine alet edilmiş olması yanlıştır. Sorunların üstünün kapatılmasına neden olacaktır. Yuva kurmanın yeri olmak bir yana aşırı iş yükü ve nöbetler nedeniyle çalışanların aile hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olmaktadır. Sağlık çalışanları evlenmek bir yana iş yoğunluğundan evlerine gidememektedirler. Evlenen ve çocuk yapan sağlık çalışanının da süt iznini kullandığı için döner sermayesi kesilmektedir. Kısacası sağlık çalışanlarının evlenmesi ve mutlu bir aile hayatı sürmesi bizzat Bakanlık tarafından zorlaştırılmakta ve imkansız bir hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle Sayın Başbakanımızdan talebimiz acilleri ziyaret ederek yaşananları bizzat yerinde görmesidir. Gördüğü manzara karşısında eminiz ki acil çalışanlarının durumlarının iyileştirmesi için çalışmalar yapma talimatını verecektir. Durumu magazinleştirmeye yönelik ifadelere itibar etmemelidir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

En Düşük Emekli Maaşı 16 Bin 880 TL’ye Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran 2025 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur…

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri