Tüm-Bel-Sen Muş Şubesi tarafından KESK Muş Şubeler Platformu salonunda Tüm-Bel-Sen Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık’ın serbest bırakılması için basın toplantısı yapıldı.
Açıklamada; “Sendikamız Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık serbest bırakılmalı, demokratik kurumlara yönelik saldırılara son verilmelidir” denildi. Tüm-Bel-Sen Muş Şube Başkanı Uğur Turan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaşamın tüm alanlarında çatışma kültürü yerine diyalog ve uzlaşı kültürüyle sorunların çözüme kavuşturulduğu bir çağda, ülkemizde maalesef ki halen şiddet ve zora dayalı politikalar sürdürülmektedir. Siyasi iktidar, bir yandan “açılım” adı altında demokrasi havariliğine soyunarak başta Kürt sorunu olmak üzere ülkemizin temel sorunlarının çözümüne dair toplumu beklentiye sokarken; diğer yandan sıkıyönetim dönemlerini aratmayan baskı ve şiddet uygulamalarına izin vererek asıl olarak yılların inkâr ve imha anlayışını bu sefer daha ince yöntemlerle uygulamaya çalışmaktadır. Özellikle yerel seçimlerin hemen ardından, başta bölgede olmak üzere bütün ülke genelinde emekten, demokrasiden, barış ve özgürlüklerden yana bütün kurum ve kişilere yönelik yoğun bir saldırı dalgası başlatan siyasi iktidar bu kapsamda bugüne değin 1500 üzerinde kişiyi haklarında hiçbir somut kanıt olmadan tutuklayarak cezaevlerine koymuştur. Aralarında halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanları, insan hakları savunucuları ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin yönetici ve üyelerinin de bulunduğu bu kişiler sadece sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alınmamış; sömürgecilik uygulamalarını aratırcasına elleri kelepçelenerek sıraya dizilmiş halde fotoğrafları çekilerek medyaya dağıtılmıştır.
Halkın oyuyla seçilmiş kişilere dahi böylesi bir muameleyi reva gören bu anlayış “benim dediğim olmayınca ne halk iradesi tanırım, ne de demokratik tercih” diyen, sadece kendine demokrat, ikiyüzlü bir anlayıştır. Siyasi iktidarın bu saldırıları kapsamında, varlığını emek, barış ve demokrasi üzerine inşa etmiş konfederasyonumuz ve sendikalarımız da hedef tahtasına yerleştirilmiş, yönetici ve üyelerimiz hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine konulmuştur. 19 Şubat’ta mahkemeye çıkacak olan Şırnak il temsilcimiz Metin Fındık da bu saldırı dalgasından nasibini almış bir arkadaşımızdır. Sendikamızın kuruluşundan bu yana savunduğu ve her türlü baskıya rağmen asla taviz vermediği emek, barış ve demokrasi mücadelesinin genç ve dinamik bir savunucusu olan Metin arkadaşımızın polis fezlekeleri dışında hiçbir kanıt olamadan 8 aydır özgürlüğünden mahrum edilmesi tam bir hukuk skandalıdır. Emek, demokrasi ve barış güçlerine yönelik bu operasyonların; arkadaşlarımızı bu kadar uzun süredir cezaevlerinde tutmanın anlamını bizler çok iyi biliyoruz. Bu operasyonlar; demokratik siyaseti ve sendikal faaliyetlerimizi “suç” unsuru hale getirerek; mücadelemiz üzerinde şaibe yaratarak; bizleri kamuoyu nezdinde potansiyel “suçlu” gösterme amacı taşımaktadır. Ülkemizin temel sorunlarının barışçıl ve demokratik yollardan çözümünü savunan üye ve yöneticilerimizin bu doğrultudaki çalışmalara katılması gözaltı ya da tutuklamanın nedeni olamaz. Mücadele tarihimiz tanıktır ki; bizleri böyle saldırılarla, demokrasiye yönelik bu tip provokasyonlarla engellemek, mücadele çizgisinden saptırmak mümkün değildir. Yapılan bu saldırılar bizleri yıldırmak bir yana olsa olsa kararlılığımızı artıracaktır. Bu nedenle siyasal iktidar hiçbir çözüm getirmeyen emek, demokrasi ve barış mücadelesine yönelik bu saldırılara artık bir son vermeli, Sendikamız Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık dâhil hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklanan emek, demokrasi ve barış savunucularını derhal serbest bırakmalıdır”.
Muş Ovası Gazetesi


