Skip to main content

Sarı, hükümeti eleştirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, Türkiye Partisinin teşkilatlandırma çalışmaları kapsamında Muş’a geldi. Sarı, hükümeti eleştiri bombardımanına tuttu.
Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, parti çalışmaları için Muş’a geldi.
İl Teşkilatı binasında partililerle bir araya gelen Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, ülke gündeminde yer alan sorunlara yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. Genel Başkanlığını Abdullatif Şener’in yaptığı Türkiye Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, Türkiye partisi Muş il teşkilatının çalışmalarını takip etmek ve partisinin yeni dönem yeni siyaset çalışmalarını il teşkilatlarına taşımak amacıyla Muş’a geldi. Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı’nın katılımı ile TP Muş İl Teşkilatı binasında yapılan programa Muş İl Teşkilatı Başkanı Nedim Barik ve partililer katıldı. Partililerle ülke gündeminde yer alan sorunlara yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Sarı, Ekonomi konusunda uygulanan yanlış politikalar nedeni ile ülkenin zor bir sürece girdiğini söyledi. Sarı Türkiye Partisi Muş İl Teşkilatında yaptığı konuşmasında, Türkiye’de erken seçim sinyallerinin verildiğini belirtirken, ülkede baş gösteren en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade etti ve Türkiye Partisi olarak yaşanan bu olumsuzluklara son vermek üzere iktidarı hedeflediklerini kaydetti. Abdulkadir Sarı “ülke sorunlarına yönelik açıklamalarında Genel Başkan Abdullatif Şener’in talimatı üzerine illerde bulunan teşkilatların yapmış olduğu çalışmalar ve teşkilat yönetimlerinden gelen sorunları Genel merkeze taşımak üzere Muş’a geldik. Bu çalışmalarımız kapsamında ne acıdır ki her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızın hep aynı sorunları yaşadığını görüyoruz” dedi.

SARI “ÜLKEDE TARIM BİTTİ”

Özellikle Ekonomi konusunda uygulanan yanlış politikalar nedeni ile ülkenin zor bir sürece girdiğine dikkat çeken Sarı, “son yıllarda ekonomi kötü bir hal içerisine girmiştir. Ekonomi nereye gidiyor sormak lazım. Küresel krizin etkisinde olan ülkemiz bu etkiden kurtulamamış ve yanlış yapılan işler sonucu fatura vatandaşlarımıza kesilmiştir. Buna örnek olarak tekel işçilerinin yaşadığı mağduriyet apaçık ortadadır. Tekel işçilerinin haklarını araması ne acıdır ki halen bir netlik kazanamadı. Kapanma noktasına getirilen Tekel ve bunun yanı sıra işçilerin işlerine son verilmesi üzüntü verici bir durumdur. Bu kardeşlerimizin günler aylar süren içler açısı durumları vardır. Türkiye de artık neredeyse hiçbir yerde tütün yetiştirilmiyor. Türk tütünü yerini Virginia tütününe bıraktı. Türün ekicileri ekmeğe muhtaç olur hale geldi. Kaliteli ve ucuza üretmek varken piyasayı elde edebilecek şartlarda üretim yapmak varken bu netice ile yapılacak satışlarda iyileştirmelerin yerine ne acıdır ki yanlış uygulamalar yüzünden kriz etkisinde kalınmış ve vatandaş mağdur edilmiştir” dedi.

SARI “ÖZELLEŞTİRMEYE DEĞİL ANCAK YABANCILAŞTIRMAYA KARŞIYIZ”

Özelleştirmeye yönelik Türkiye Partisi olarak karşı olmadıklarını fakat yanlış uygulamaların burada da baş gösterdiğini belirten Sarı, “özelleştirmeler bakımından eğer özelleştiriyorsan, İş ortamları hazırlayıp bu kapsamda kimseye peşkeş çekmeyeceksin. Yabancılaştırmayacaksın. Çalışan sayısının artmasına yönelik istihdam bakımından iyi şartlar oluşturacaksın. İşsizlik oranına bir bakalım. Belli değimlidir. Dünya nın küçülme ölçeği Türkiye nin küçülme ölçeğinden daha azdır. Türkiye de ekonomik kriz herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu kriz ekonomik, sosyal, demokratik bir krizdir. Türkiye bir felaket yaşamaktadır. Kurumlar arası güven kalmadı. Çözüm yolu üretime ihracata sevk etmekten o yönde iş piyasası oluşturmaktan geçer. Bu sebeptendir ki yapılan özelleştirmeler yabancılaştırılıp peşkes noktasına getirilmiştir” dedi. Türkiye Partisi olarak yeni bir siyaset tarzı ile geldiklerini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de demokratik açılım konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyleyen TP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Sarı, “Açılım doğru kararlar sonucu yapılmalıdır. Ülkenin açılım olmadan önceki haline bir bakın birde şimdiki hale bakın. Açılımdan önceki durum daha iyiydi. Şimdi her yerden bir sorun bir problem baş göstermektedir. Bu olumsuzlukların önlenmesi için açılım çalışmalarının doğru düzgün bir şekilde yürütülmesi ve o doğrultuda kararlar verilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri