Skip to main content

Suriyelilere el uzattı

Muş Haber Fotoğrafı

      Suriye´de yaşanan rejim sorunu ve iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin neredeyse tamamına yakını ülkemize sığındı.

Sınır bölgesinde kurulan kamplara rağmen ülkemizin Doğu ve Güneydoğu illerine gelen Suriyeliler, adeta sefalet içerisinde yaşıyorlar. Devletin sağladığı şartları kullanmak yerine sağlıksız ortamlarda yaşayan ve çoğu dilencilik yapan Suriyelilerin yanı sıra ihtiyaç sahibi mağdur bazı Suriyeli ailelere Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı el uzattı.

Sendika tarafından alınan karar doğrultusunda Ramazan ayı dolayısıyla verilen iftar yemekleri iptal edilerek iftar kaynakları Suriyeli aileler ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım olarak kullanılıyor. Sendika yetkili ve üyeleri tarafından daha önceden tespit edilen aileler ziyaret edilerek gıda yardımları yapılıyor.  

İftarı İnfaka Dönüştürdük Yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını ve zor durumda olan Suriyeli vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen´in her zaman mağdurun yanında olduklarını ifade etti.

Barışan yaptığı açıklamada: Mensubu olduğumuz medeniyetin insan ve hak temalı paradigması üzerinden hayata geçirdiğimiz, değer odaklı her durum ve şartta mazlumun ve mağdurun yanında olmayı kendine şiar edinmiş mücadelesini bu eksene oturtmuş Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, bölgemizde, ülkemizde ve ümmet coğrafyasında yaşanan mağduriyetlere bigane kalmayarak, bana ne demeyerek Ramazan ayı boyunca yurt genelindeki iftar programlarını iptal etmiş, iftarı infaka dönüştürerek binlerce mağdurun ve fakirin ocağını ve aşını şenlendirmiş kimsesiz olmadıklarını bu yolla göstermiştir ifadelerini kullandı.  

100 Kolilik Bir Yardım Kampanyası Başlattık Genel merkezin başlattığı yardım çağrısı doğrultusunda ilimizdeki mağdur ailelere ve Suriyelilere yönelik yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Barışan: Ramazan paylaşmaktır, berekettir kardeşliği her daim canlı tutma Müslüman olarak sorumluluğun ve vazifenin zirve yaptığı dönemdir. Bunun için kolları sıvamış gün ayrıştırmayı derinleştirme günü değil, birleşme kardeşliği güçlendirme yemeğini paylaşma ekmeğini bölüştürme günü diyerek, Türkiye´nin dört bir yanında yardım seferberliği başlatmıştır.

Bunu genel merkez düzeyinde yaptığı gibi genel merkezimiz şubeler nezdindede girişim başlatma direktifini de vermiştir. Biz de Muş Eğitim-Bir-Sen olarak genel merkezimizin bu çağrısına kulak vererek ilimiz özelinde mağdur, fakir ve Suriye iç savaşından kaçarak muhacir ve mülteci olan ailelere ulaşarak ´Ensar´ olma vakti diyerek 100 kolilik bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde tespit ettiğimiz ailelere ulaşarak bu kardeşlerimizi sevindirmeye çalıştık. Bu kampanya ile amaç il genelinde duyarlılığı artırma ve farkındalık oluşturmaktır.

Bu kampanyaya katkı sunan duyarlılık gösteren emeği geçen başta üyelerimiz olmak üzere il ve ilçe yönetim kurullarıma teşekkür ediyorum. Bizi bu tür yardımlara müsebbip kılan üyelerimizden Allah razı olsun. Hayrın en büyük payı onlarındır. Onlar sayesinde biz hareketlendik hareketlendikçe büyüdük ve büyüdükçe bereketlendik. Bereketlendikçe bu bereketi üyelerimize ve ihtiyaç sahiplerine yansıttık yansıtmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri