Skip to main content

Boşluktaki gençleri bekleyen tehlike

Muş Haber Fotoğrafı

      Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muş Şube Başkanı Halil Sabak, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında aileler uyuşturucu kullanımı riskini yüzde 50 azaltabilir vurgusu yaparak okullarda ve ulusal düzeyde bağımlılıklar hakkında bilinç oluşturmak amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Muş ilinde de yaygınlaşmaya başladığını da söyledi.

Sabak, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle ilgili yayımladığı mesajında şu ifadeleri kulandı: Birleşmiş Milletler, küresel bir sorun olan uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda politikalar geliştirmek ve koruma, önleme ve tedavi noktasındaki çalışmaları teşvik etmek, kaçakçılığa da dikkat çekmek amacıyla 1987 yılında, 26 Haziran´ı Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü ilan etmiştir. Bugüne dikkatleri çekmek amacıyla da her yıl ülkemizde de farkındalık sağlamaya yönelik etkinlikler düzenleniyor. Dünya Uyuşturucu Raporu da her yıl bu tarihte açıklanıyor.  Merak, özenti, sınırlarını aşma çabası, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu.

Özellikle son zamanlarda kullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı dahi ölüme yol açabiliyor. Vücudun hayati organlarının işlevini ortadan kaldıran uyuşturucu kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana getiriyor. Sorunları çözebilme veya unutma ya da daha iddialı olma gibi birçok psikolojik nedenleri altında barındıran uyuşturucu kullanımı kişiye çevresine oldukça zarar veriyor.   Kararlı ve İstekli Olunmalı Yeşilay Muş Şube Başkanı Sabak, sosyal aktivitelerle meşgul bir hayatın da kişiyi tekrar bağımlı olmaktan koruduğuna dikkat çekerek, aile içerisinde ilk ve doğru bilgilerin verilmesinin, gencin bağımlı olma riskini yüzde 50 azalttığını vurguladı. Bağımlılığının tedavi edilebilir bir beyin hastalığı olduğunu söyleyen Sabak, kararlı ve istekli olma şartıyla sağlıklı bir arınma tedavisi sonrası ailenin de dahil olduğu bir rehabilitasyon ve psikolojik desteğin kullanıcı kişiyi bağımlılıktan kurtardığına, sosyal aktivitelerle meşgul bir hayatın da kişiyi tekrar bağımlı olmaktan koruduğuna dikkatleri çekti.  

28 Bin Rehber Öğretmen Yetiştirildi Tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında uzman 28 bin rehber öğretmen yetiştirildiğini ifade eden Sabak şunları söyledi: Bu şekilde bağımlılıklar alanında koruyucu ve önleyici bilgilerle başta milyonlarca öğrenci olmak üzere tüm halk bilgilendirilmeye başlandı. Kendi illimizde de bu eğitimleri vermeye devam ettik. TBM kapsamında genç ve yetişkinler kendi yaşlarına uygun şekilde tehlikeli ve tedavisi güç bir bağımlılık türü olan uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinç sahibi olacak, aileler de çocuklarını koruma ve onlara doğru bilgiyi ulaştırabilme kabiliyetine sahip olacak. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri