Skip to main content

Suriyeliler çadır kentlere gönderildi

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta çadırlarda yaşayan yaklaşık 60 kişilik Suriyeli aile yetkililer tarafından çadır kentlere gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri Muş Şeker Fabrikası civarında çadırlarda yaşayan mültecileri il dışına göndermek üzere çıkardılar.

Muş Bitlis karayolu üzerinde Polis Kontrol noktasının arka kısmındaki boş arazide çadır kuran Suriyeli mülteciler, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkilileri tarafından il dışına çıkarıldı.

Suriyede yaşanan iç karışıklıktan dolayı Türkiyeye sığınan Suriyeli mülteciler, Doğu ve Güneydoğu Anadoluda bulunan illerin tamamına yayıldı. Bu kapsamda Muşa gelen mültecilerde Şeker Fabrikası civarındaki boş alanda çadır kurarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlardı. Ancak yetkililer tarafından mültecilere çadır kentlerin bulunduğu iller dışında farklı illerde kalmalarına izin verilmiyor. Bu bağlamda Muşta çadırlarda kalan 60 kişilik Suriyeli aile çadır kentlerin bulunduğu Batman, Siirt ve Şanlıurfa illerine gönderilmek üzere il dışına çıkarıldılar.

AFAD yetkilileri Jandarma ekipleri ile beraber ailelerle konuşarak gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer, mültecilerin çadır kentlerin bulunduğu illere gidebilmeleri için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden alınan ve aile başına 100 ile 200 liraya civarında yardımda da bulunuyor. Birçok mültecinin kendi aracı olduğunu söyleyen yetkililer, aracı bulunmayanlara da araç tahsisi yapılacağını belirtti.

Çadırlarını kaldırmada mültecilere yardımcı olan yetkililer Muşun Hasköy ilçesinin çıkışına kadar kendilerine eşlik etti.

Konu ile ilgili yetkililerden yapılan açıklamada, Suriyede yaşanan iç karışıklıktan dolayı Türkiyeye binlerce Suriyeli mülteci sığındı. Bu kapsamda devletimiz bunların yaşayabilecekleri çadır kentler oluşturdu. Ancak buna rağmen mültecilerin bir kısmı bu çadır kentlerin bulunduğu illerde durmayıp farklı illere gidiyorlar. Aynı şekilde Muşa gelen ve burada çadır kuran mültecilerin tekrar çadır kentlere gitmeleri için uyarılarda bulunduk. Personellerimizle beraber çadırlarının kaldırılmasına yardımcı olduk. Mültecilere yol yardımında da bulunduk. Birçoğunun aracı bulunmakta ancak aracı olmayanlara da biz araç tahsis ederek Hasköy çıkışına kadar eşlik ettik denildi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri