Skip to main content

Su sorunu çözüldü, düğünler başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Muşun Varto İlçesinin Toklu mezrasında yıllarca yaşanan içme suyu sıkıntısı sebebiyle evlenemeyen gençler, sorunun çözülmesiyle birlikte düğünlerini yapmaya başladı.

Yurttutan köyüne bağlı 25 hane ve 200 nüfuslu Toklu mezrasında su sorununun tamamen çözüldüğünü belirten Hüseyin Bingöl, bu mezrada su olmadığı için daha önce kızlar bu köye gelin olarak gelmek istemiyordu dedi.

Devletin yaptığı çalışmalar sonucu mezraya su geldiğini ve artık her yerden gelin gelmeye başladığını kaydeden Bingöl oğlu Baki ve Elif Asyanın düğününde şunları kaydetti: Toklu Mezramızda birkaç yıl önce büyük ölçüde su sıkıntısı yaşanırken, su olmadığı için gerek burada yaşayan kızlar gerekse su sorununu duyan çevredeki köylerde yaşayan kızlar buraya gelin olarak gelmek istemiyordu. Bu nedenle bir çok genç evlenme çağına gelmiş olmasına rağmen bekar kaldılar. Ancak devletimizin yaptığı çalışmalar sonucu Mezraya yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Boyalı köyünün kaynağından su getirildi. Şu an mezrada su sorunu tamamen çözüldü. Artık buraya çok sayıda dışardan gelinler getirildi ve buradaki kızlarda aynı köyde evlenmeye başladılar ve çok güzel düğünler yapıldı. Daha önce eşeklerle su taşımamak için buraya gelin olarak gelmek istemeyen genç kızlarımız artık kendi istekleriyle buraya gelin olmaya geliyorlar dedi.

Baba Bingöl, Mezramızda yıllarca omuzlarında, eşeksırtında ve kar eriterek su ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalan kadınlarımız ve kızlarımız artık bu çileden kurtuldu. Devletimiz bize yaklaşık 10 kilometre mesafeden su getirdi. Köyümüze gelin olarak gelmek istemeyen kızlarımız su sorununun çözümlenmesinden düğün yapmaya başladılar. Artık köyümüze gelinler geliyor ve düğünler yapılıyor ifadeler kullandı.

Köylülerden Hüseyin Bingöl, Daha önce de basında Fransız gelinin su çilesi ile gündeme gelen mezramızın su şebekesi, devletimizin atılımı ile mezramız suya kavuştu. Bu nedenle hem burada yaşayan gençlerimiz evleniyor hem de buraya dışardan çok sayada gelin geldi ve gelmeye devam ediyor. Artık mezramızda düğünler nişanlar yapılıyor. Oğlumun düğününe gelenlere yemek vermek için 10 koç kestim ve Vartodan özel aşçı getirdim dedi.

MERKEZDEN MEZRAYA GELİN GETİRDİM

Damat Mehmet Baki Bingöl, Mezramızda bundan birkaç yıl önce kadınlarımız ve kızlarımız kış aylarında eksi 35 derece eşeklerle yaklaşık 5 kilometreden su taşırken, bunu duyan ve gören hiçbir genç kız buraya gelen olarak gelmek istemiyordu ve burada yaşayan kızlarda burada evlenmek istemiyordu. Ancak devletimiz yaklaşık 10 kilometreden mezramıza getirdiği suyla hem su sorunu tamamen ortadan kalktı hem de buraya kızlar gelin olarak gelmeye başladı. Buradaki kızlarda burada yaşayan gençlerle evlenmeye başladılar. Mezrada su sorunun çözülmesi ile çok sayıda düğünler yapıldı. Bende Muş merkezden bir gelin getirdim ve bu günde benim mutlu günüm oldu diye konuştu.

Mezrada yaşayan Sabahattin Taşkın ise, bundan birkaç yıl önce bu mezrada su olmadığı için gerek burada yaşayan kızlar gerekse su sorununu duyan çevredeki köylerde yaşayan kızlar buraya gelin olarak gelmek istemiyordu. Bu nedenle bir çok genç askerliğini yapmış olması ve evlenmek çağına gelmiş olmasına rağmen bekar kaldılar. Ancak devletin yardımı ile su sorun çözüldü ve dışarıdan gelinler gelmeye başladı ve mezrada yaşayan kızlarda gençlerle evlenmeye başladı şu anda çok sayıda düğün yapıldı ve mezramızın çehresi değişti dedi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri