Skip to main content

Sırrı Sakık`a saldırı

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi üzerine söz alan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik’in, “Çapulcular ve jandarma eliyle çoğu zaman kitlesel bazı öldürmeler de oldu. Çoğu zaman Ermeni insanlar sıraya konuyor ve göğsüne sıkılıyor” sözleri kısa süreli gerginliğe yol açtı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’in, TBMM Başkan Vekili olarak uyarısı ise MHP’liler tarafından alkışlandı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ÖSYM ile üniversitelerin bütçeleri görüşülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi üzerine grubu adına söz alan Özçelik, Ermenilerden “özür” kampanyası ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soykırımı kendileri yaptı ki her halde özür diliyorlar” açıklamalarını hatırlatarak, yaptığı konuşma Genel Kurul salonunda gerginliğe yol açtı.

Özçelik, gelinen süreçte Ermenilere bir özrün gerekli olduğunu savunarak, “İmparator hakimiyetinden kurtulmak isteyenlere en hafifinden hiç mi acı çektirilmedi. Bütün bu süreçlerde sizce özrü gerektirecek hiçbir şey yok mu? Kimi politikacılar doğruluğuna inanmadıkları halde böylesi açıklama yapabilirler. Milliyetçilik politikacıları görmez kılabilir, ama bilim insanlarının böyle ideolojik amaçlı yaklaşım içinde olması toplum için büyük bir tehlike arz ettiğini söylemek isterim” diye konuştu.

ÇAPULCULAR TARAFINDAN ERMENİLER KATLEDİLDİ

Binlerce yıl Kürtlerle Ermenilerin bir arada yaşadığını söyleyen Özçelik, tarihte önemsenecek boyutta Ermeni -Kürt çatışması kaydedilmediğini iddia etti.
Özçelik, Genel Kurul’da gerginliğe yol açan konuşması şöyle:

“Ne yazık ki 1915’te Kürtlerin tutanaklarda yine bilinmeyen bir dille söyleyeceğim Milli Eğitim Bakanımızın ana dilidir, (Kürtçe) Ermeni kıyımı dedikleri olaylarda padişahın Kürtlerden oluşturduğu çoğunlukla çapulculardan oluşan bugünkü korucu birliklerine benzer Hamidiye Alayları eliyle birçok ermeni katledildi. Mallarına el konuldu. Mardin’de masum Ermenileri öldürüldüler. Bir bölümü öldürülürken bir bölümü de Suriye’ye kaçmak zorunda kaldı. Aralarında dedemin de olduğu kimi kişiler komşusu, tanıdığı bazı Ermeni aileleri kendi himayelerine aldılar ve onların kıyımdan kurtulmasını sağladılar. Çapulcular ve jandarma eliyle çoğu zaman kitlesel bazı öldürmeler de oldu. Çoğu zaman Ermeni insanlar sıraya konuyor ve göğsüne sıkılıyor.”

PAKDİL MÜDEHALE ETTİ, MHP AYAKTA ALKIŞLADI

Bunun üzerine, oturumu yöneten, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Özçelik’in konuşmasına müdahale ederek, “Bunun bütçeyle ilgisi yok. Artı kendi içinde bulunduğunuz, beraber olduğunuz topluma da iftira vardır burada. Lütfen böyle bir şey yapmayın. Dedenize de iftira ediyorsunuz, topluma da iftira ediyorsunuz. Böyle bir olay yok” dedi.

Pakdil’in uyarısını MHP’liler ayakta alkışlarken, DTP’liler ise Pakdil’e tepki gösterdi.

Özçelik, “Ben kendi adıma onlardan özür diliyorum. O insanlardan özür diliyorum, hiçbir suçum olmadığı halde” diye sözlerini sürdürürken, Pakdil “Bu hususta sizi kınıyorum. Lütfen milletimizi burada olmadık şeylerle itham etmeyiniz” karşılığını verdi. Özçelik, “Bunlar yaşanan şeylerdir, ben yaşadıklarımı anlatıyorum” deyince AKP’liler, “Senin baban yapmış olabilir. Yazıklar olsun” diye müdahale etti.

DTP’LİLERE FIRÇA

Özçelik’in konuşması bittiğinde Pakdil, “Doğrusu bu sözlerden ciddi anlamda üzüntü duydum. Milletimize bütün unsurlarıyla birlikte iftira ederek başkalarından alkış beklemek bize yakışmıyor. O alkışların da bize hiçbir faydası yoktur. O dediğiniz olaylar, alkışladığınız insanların iğrenç ve alçak bir tertibidir. Bu kürsü aziz milletimize iftira etme yeri değildir. Bunu herkes böylece bilsin” diye konuştu. MHP’liler de Pakdil’i alkışlarken, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise “Sen Maraş milletvekilisin, unutma. Önce bir adam ol adam. Maraş katliamını da mı unuttunuz?” diye bağırdı.

AKP’LİLER SAKIK’IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Sakık’ın sözleri üzerine, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in DTP sıralarına yürüdü. DTP’li Kaplan ise Sakık’ı geriye iterek üzerlerine gelen AKP’lilere doğru yürüdü. Bu arada DTP’liler de Kaplan’a engel olmaya çalıştılar. Birbirlerinin üzerine yürüyen DTP’li Kaplan ve AKP’li Bayram Özçelik’in yumrukları son anda önlendi. Özçelik’le birlikte ileriye fırlayan bazı AKP’lileri, grup yöneticileri durdurdu. Bu sırada Özçelik, “Nerede 1 milyon Ermeni. Nereye gitti bu insanlar. Nerede milyonlarca Süryani. Bunların hepsi bildiğiniz şeyler. Nasıl unuttunuz?” diye bağırırken, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da “İdil ilçesinde tek bir Süryani kalmadı” diye bağırdı.

Pakdil’in oturuma ara vermesinin ardından da tartışmalar devam etti.
 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri