Skip to main content

İhale sonuçlandı

Muş Haber Fotoğrafı

Yıllık kirası bin 200 YTL olarak ihaleye çıkarılan ve açık arttırmada 24 kat arttırılarak 28 bin YTL’ye ihale edilen kayak evi işletmesini kiraladıklarını kaydeden Vali Bektaş, kayak evinde uzun süreli projeler düşündüklerini söyledi.

Muş’un Güzeltepe köyü mevkiinde bulunan Kayak evinin ihalesi yapıldı. daha önce muhammen bedelde yanlış hesaplanmaların olduğu gerekçesi ile iptal edilen ve geçen hafta Cuma günü yeniden ihaleye çıkarılan işletmenin kiralanması işi sonuçlandı.

10’dan fazla iştirakçinin katıldığı ihalede en yük fiyatı 28 bin YTL olarak veren Sönmez Gıda A.Ş’ye işletmeyi kiraladıklarını açıklayan Vali Erdoğan Bektaş, taraflar arasında sözleşme imzalanacağını ifade etti.

Yıllık 28 bin YTL’den ihale verilen işletmenin iştirakçiye 3 yıl süre ile verildiğini kaydeden Vali Bektaş, önümüzdeki yıllarda kira bedeline enflasyon oranına göre zam yapılacağını söyledi.

Hafta sonunda kayak evinde bir takım incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kısa süreli değil, uzun süreli çalıştıklarını söyledi.

İhaleyi alan şirketin sahibi ile birlikte tesislerde incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Buranın ihalesini biz bin 200 YTL yıllık kira bedeli gibi çok cüzi bir bedelle açtık. Burayı işletmekte, daha doğrusu yeni yapılan bir yer. İşletmeci burada yine para harcayacak. Daha burası oturacak, müşteri bulacak. Biz dedik ki kira derdinde olmayalım, işletmecinin yapabileceği şeyleri değerlendirelim. Fakat yaklaşık 10 kişi ihaleye katıldı. İhale sonunda yıllık 28 bin YTL bedel ile Bahri Sönmez’in sahibi olduğu sönmez gıda a.ş yani Urfa lokantası diye bildiğimiz yer. Buranın ihalesi Bahri arkadaşımızda kalmış oldu. Doğrusu bizim düşüncemiz böyle değildi. 28 bin YTL kira ile birkaç yılda bu paralar böyle kazanılamaz. İhaleyi iptal etmeyi düşündük. Yeni bir ihale açmayı düşündük, ama ihaleyi alan şirketin Muş’un sayılı esnaflarından olduğunu duyduk ve kendisini bir dinleyelim dedik. Onlarda bu işin altından kalkabileceklerini söylediler. İşlerini ve geleceklerini düşünerek böyle bir yatırım yaptılar. Bizde ihaleyi yapan arkadaşlarla görüştük, onları verdiği kararı bizde kabul ettik. Pazartesi günü bir sözleşme hazırlayacağız, taraflar o sözleşmeyi imzalayacaklar. Buranın gelecekte nasıl yönetileceği yönünde sıkı bir sözleşme imzalanacak. Eğer o detaylarla da müttefik kalırsak pazartesi günü itibariyle burayı arkadaşımıza teslim edeceğiz. Bahri Sönmez arkadaşımız da burada bir düzen, bir misafirperverlik yapıp düzen oluşturacak” dedi.

Daha önce yapılan binaya ek olarak yapılan tesisin tamamlandığını kaydeden Vali Bektaş, yeni yapılan tesisi basın mensuplarına tanıttı. Vali Erdoğan Bektaş, Kayak evinin giriş ve üst katının sorumluluğu şirkete geri kalan misafir odasının ise Muş ve Gençlik Spor il müdürlüğüne teslim edildiğini belirtti.

Bektaş, “Bu sözleşme ile kendisine neyi vermiş oluyoruz, bu binanın alt ve giriş katının işletmesini veriyoruz. Orda her türlü ticari aktiviteyi arkadaşımız yapacak. Kayak takımlarının kiraya verilme işi ona ait olacak. Binanın ısıtılması ve elektrik gideri ona ait alacak. Binanın üst katındaki misafirhane bölümü bize kalmış olacak. Muş Valiliğine ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait olacak. Zaten mekanik tesiste Gençlik Spor İl Müdürlüğüne kalacak. Mekanik tesisinde bakımı gelir gideri bizde olacak. Kayak evinin az ilersinde onun için bir depo yaptık. Oranında kullanımı ve yetkisi bizde olacak. Böyle bir işletme düzeni kurmaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlı olur, inşallah Muş’a katkısı olur. İnşallah arkadaşımızda umduğuna kavuşur” diye konuştu.

Bir süre önce belirlenen Muş Alparslan Üniversitesi yerinin de kayak evine yakın olduğunu kaydeden Vali Bektaş, “Biliyorsunuz Muş Alparslan Üniversitemizde buraya gelecek. Milli Eğitim Bakanlığıyla ihalesi yapıldı. İnşaat mevsimi başladığında yazın temeli atılacak. Ayrıca rektör Üniversitenin ihalesi için uğraşıyor. Bu bölgedeki 11 bin dönüm arazi Üniversitenin alanına alındı. Orayı da Çevre Bakanlığı ile Çevre Müdürlüğüyle beraber üzerinde çalışıyoruz. Buradaki su kaynaklarını geliştirme, bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapmak gibi planlarımız var. Yani bu bölgeyi Muş’un bir yerde vesile yeri, dinlenme nefes alma yeri bir güzellik alanı haline dönüştürmek istiyoruz. Arkadaşımızda bu işte kendi üzerine düşeni yapacak bizde yapacağız. Binamız bitti, hiçbir sorunu kalmadı. Arkadaşlarımız kayak tesisinin son denemelerini yapacak. Muhtemelen önümüzdeki hafta teslim etmeye çalışacaklar. Ondan sonrada inşallah kar gelirse burada bakalım Muş’ta kayak nasıl olur göreceğiz. Biliyorsunuz sözleşmemizin süresi 3 yıl ama idari memnuniyet olursa bu süreyi uzatırız. Yani biz burada geçici bir seyir düşünmüyoruz. Uzun süreli bir iş düşünüyoruz. Şimdi burada sadece kayak günleri ile sınırlı bir yer değildir. Yani buranın şehre yakın olması bizim içinde bir avantajdır. Vatandaşlarımız hem yazın hem de kışın buraya gelebilecekler. Biz burada her türlü projeyi geliştirme imkanı sunuyoruz. Bu projeleri yapamazsak kimse para kazanamaz. Vatandaşlarımızın buraya gelmeleri için Belki belediye buraya bir servis koyabilir ama valilik bunu yapamaz. Veya servisi işletmeci yapar. Arkadaşlarımız kayak evinin teknik sorunları ile ilgileniyorlar. Eğer yeteri kadar kar yağarsa hafta içi faaliyete girer” dedi.

Muş için şimdiye kadar bir çok hizmet verdiğini belirten Sönmez Gıda a.ş sahibi Bahri sönmez, şimdi ise kayak evinde halkımıza elimizden gelen tün misafirperverliğimizi göstereceğiz dedi. Sönmez, “Uzun zamandan bu yana kayak evinde tadilat çalışmaları deva ediyordu. Çalışmalar bittikten sonra ihalesi yapıldı. Biz kendimize güvenerek bu ihaleye girdik. Başaracağımıza inanıyoruz. Hafta içi ve hafta sonu kayak evimiz açık olacaktır. İlimize genç ve çalışkan bir vali atandığını hepimiz biliyoruz. Muş’a bir şeyler kazandırmak için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini de biliyoruz. Sayın valimiz ile birlikte bize destekleriyle inşallah kayak evimizi Muş’a ve çevre illere kazandıracağız. Çok profesyonel bir kayak evimiz var diyemeyiz. Bu kayak evindeki amaç sadece amatör sporcular içindir. Ve yeni kayakla tanışan Muş’lu hemşerilerimizdir. İnşallah ilimize devletimize ve hemşerilerimize bu kayak evi hayırlı olur” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri