Skip to main content

Şehitler için çadır kuruldu

Muş Haber Fotoğrafı

      Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de şehitlerimiz için Belediye Meydanında taziye çadırı kuruldu. Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan´ın taziyeleri kabul ettiği çadırda toplanan vatandaşlarla birlikte şehitlerimiz için dualar edildi.

79 milyon vatandaşın siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun hep birlikte darbe girişimine karşı sokağa dökülmüş olmasının takdire şayan olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, en çok üzüldükleri noktanın Peygamber ocağı olarak bilinen ordunun içine sızan hainlerin, kendilerine sağlanan imkanları milleti katletmek için kullanması olduğunu dile getirdi. Devletin bekası için yaşamını yitiren şehitlerimize Allah´tan rahmet dileyen Vali Yavuz, konuşmasında: Tarihimizde bir kara leke olarak geçen ve belki yüzyıllarca unutulamayacak acı hatıraları maalesef yaşadık. Bizi en fazla üzen şey bu oldu; biz Peygamber ocağı olarak bildiğimiz bir kuruluşun içerisine sızmış hainler bu milletin kendilerine verdikleri imkânları, bu millete karşı yönlendirip acımasızca onları katletmesi oldu. İşte bizi en çok yaralayan hususta bu oldu. Yoksa biz bu devleti, bu vatanı hep şüheda kanıyla sulayarak kurduk ve bu vatana bütün canlarımız da feda olsun. O yönüyle bir kurgumuz yok. Ama hep Peygamber ocağı kabul ettiğimiz ve bütün imkânlarını esirgemediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimize sızmış bu hainler milletimize saldırmaktan, onları katletmekten geri durmadılar.

Demek ki, bizi üzen kısmı bu ama bir o kadar sevindiren kısmı da, Peygamber ocağındaki silahlı kuvvetlerimizin şerefli mensuplarının buna dimdik direnmesi emniyet teşkilatımızın, kahramanca mücadele etmesi ve en önemlisi de halkımızın, 79 milyonun siyasi görüşü düşüncesi ne olursa olsun sokağa dökülmüş olmasıdır. İşte bu anlayış gerçekten takdire şayandır ifadelerini kullandı.  

İhaneti Silahlı Kuvvetlerimize Mal Etmeyelim Darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hain bir grup tarafından yapıldığını ve olayın asla silahlı kuvvetlere mal edilmemesi gerektiğini söyleyen Vali Yavuz: Bugün yapacağımız şey budur; olayın biliyorsunuz başlangıcından itibaren yani bu darbe teşebbüsünden itibaren hep sizlerle beraber olduk. Her zaman şunları hatırlattık; Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir hain grubun yapmış olduğu faaliyeti, ihaneti ve katliamı asla silahlı kuvvetlerimize mal etmeyelim diye bütün konuşmalarımda bunu özellikle söyledim. Çünkü ordumuz bizim göz bebeğimiz ve ordumuzu göz bebeğimiz gibi, gözümüz gibi korumalıyız. Ancak buna bu ihaneti getirenleri de cezalandıracağız diye söyledim. Hepinizin bildiği gibi darbe teşebbüsü olduğundan itibaren biz gerekli tedbiri aldık.

Eğer herhangi bir hareket olsaydı da buna asla izin vermeyecek ve gerekeni yapacaktık. Bunla ilgili bütün tertibatımızı da aldık. Çünkü biz hukuksuzluğu asla müsaade etmeyiz. Bunun bedeli eğer bizim canımızsa, kellemizse bu akşam bunları vermeye hazırız açıkçası dedi.  

Kamu Görevlileri Devletin Memuru Olmalıdır Fethullah Gülen denilen çetenin din adı altında bütün kurumları infa ettiğini ve kamu görevlilerinin doğru seçilmesi gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: Biz özellikle kamu görevlilerini doğru seçmeliyiz. Kamu görevlilerini ocu, bucu yapmamalıyız. Kamu görevlileri devletin memuru olmalıdır. Biz ancak milletten yetkisini almış, hükümetten ve devletten talimat almalıyız. Bundan çıkaracağımız ders budur. Yoksa bu sahtekâr Pensilvanya hocasından talimat alırsanız, bu milleti bu hale getirirsiniz.

Demek ki sıfatı ne olursa olsun kişilerin söylediklerine değil, yaptıklarına dikkat etmemiz gerekiyor. O yüzden herkes çok iyi hatip, çok iyi konuşan olabilir ama önemli olan yaptıklarıdır. Çok iyi konuşan, ar etmeyen veya tersini yapan bir grupla karşı karşıyayız. İşte bu Fetullah Gülen denilen çetede budur. Din kisvesi altında bütün kurumları infa etmişlerdir. Bütün devlet kurumlarını çalışamaz hale getirmişlerdir. Bu çeteye karşı siyasi görüşümüz ne olursa olsun mücadele etmeliyiz. Açık ve net şekilde söylüyoruz. Bunların kamudan ilişkisi kesinlikle kesilmelidir. Makamı, mevkisi, rütbesi ne olursa olsun kapının önüne konmalıdır.

Bu hesap sorulmalıdır ve bunu biz defaatle söylüyorduk. Fakat bunlar diyor ki; iyi çocuklar bunlar, bunların neyi var diyorlardı bizde diyorduk ki bu terör örgütüdür, bunlar haşhaşıdır. Nitekim bakın Genelkurmay Başkanımızın, Genelkurmay 2. Başkanımızın yanındaki hainler onları derdest etmiştir.

Yıllarca besledikleri, evladından ayırmadıkları Yaverleri, Özel Kalem Müdürleri maalesef onları etkisiz hale getirmiştir. Demek ki haşhaşı demekte ne kadar haklı olduğumuzu sizde anlıyorsunuz. Keşke bunu milletimiz daha önce sezmiş olsaydı, keşke Sayın Cumhurbaşkanımız da bunları söylediğinde herkesin daha uyanık ve bu konuda daha tetikte olsaydı. Ama önemli olan neresinden dönersen kardır, bunun gereğini yapmalıyız. Vali Yavuz´un konuşmalarının ardından şehitler için dualar edildi. Taziye çadırında gün boyunca büyük bir yoğunluk yaşandı. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri