Skip to main content

Şehidin yakınları FETÖ’ye tepki gösterdi

Muş Haber Fotoğrafı

15 Temmuz´da gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen emniyet mensubu Meriç Alemdar son yolculuğuna uğurlandı. İl merkezine bağlı Yeşilova Beldesi´nde oturan Çakır ailesi, yeğenlerinin Ankara´daki cenaze törenine katıldılar. Yakınları daha sonra düzenlenen taziyelerin tamamlanmasıyla Muş´a geri döndüler.

1972 doğumlu Şehit Meriç Alemdar´ın eşinin de polis olduğunu ve kızının üniversiteye, oğlunun ise bu yıl liseye başlayacağını söyleyen Alemdar´ın halası Ayşe Çakır: O gece olay oldu dediler, Özel Harekâta bomba atmışlar. Sabah kalkıp oraya gittik. Oraya gittikten sonra her yer yıkılmıştı, onları gördük. Yeğenim evliydi ve 2 çocuğu var. Kızı üniversiteye oğlu ise liseye gidecek bu yıl. Eşi de polis. Orda 6 gün kaldım Ankara Gölbaşı´nda. Bursa Orhangazi´de de kardeşlerim var orada da taziye kuruldu dedi.

FETÖ´nün Allah Belasını Versin Darbe girişiminde FETÖ´cü hainlere karşı 2. tim komutanı olarak mücadele ederken ikinci bombalamada şehit düşen Alemdar´ın babası emekli öğretmen Ali Alemdar´ın da o sıralarda yoğun bakımda olduğunu ve olaydan 3 gün sonra hayatını kaybettiğini ifade eden Çakır, FETÖ´ye ateş püskürdü. Böyle bir saldırıyı yapanların dinle ilgisi olmadığını ifade eden Çakır, Allah´ından bulsunlar. Başka ne diyeyim. Bu kadar ocağı söndürdüler. Çocukları babasız, kadınları beysiz bıraktılar. Allah ocaklarını yıksın onların da. Her kim yönettiyse Allah onların da başına versin.

Çok yandık, yüreğimiz çok yandı. Çok ocaklar yıkıldı. Bunu yapanlar zannetmesinler ki bu ülkeyi yener, bayrağı yerde bırakırız. Anneler ne yiğitler yetiştiriyor. Hiç kendilerine güvenmesinler. Allah ocaklarını yıksın. FETÖ´nün Allah belasını versin. Her yeri virane etti. Bunun dinle bir ilgisi yok. Devletin silahı, devletin tankı devletin askerine vurdu. Bunun dinle alakası yok.

Dinsizler ancak bunu yapabilir diye konuştu. 5-6 Gün Bulamadılar Cenazesini Şehit Meriç Alemdar´ın halası oğlu Fatih Çakır ise o gece yaşananların şokunun ardından kuzeninin şehit düştüğü haberi aldıklarını ve yıkıldıklarını ifade etti. Şehit Alemdar´ın cenazesini teşhis etmekte zorlandıklarını söyleyen Çakır: O gece dışarıdaydık herkes gibi. Sabah eve giderken haber geldi Meriç ağabeyimiz şehit oldu diye. Kalkıp gittik hemen. 5-6 gün bulamadılar cenazesini.

Cuma akşamı olay olmuştu biz bir daha ki hafta Perşembe günü defnedebildik. Teşhis edilemedi. Kardeşinden ve çocuklarından DNA aldılar dedi. Meriç Ağabey Geçen Sene Suruç´ta Yaralanmıştı Şehit Alemdar´ın olayı duyar duymaz Polis Özel Harekat Merkezi´ne gittiğini ve FETÖ´cülerle yaşanan çatışmada hayatını kaybettiğini ifade eden Çakır: Şehidimiz evdeydi. Başbakan´ın herkes göreve gelsin açıklamasıyla evi zaten yakındı hemen özel arabasıyla gitmiş. Orada bir toplantı yapmışlar. Birinci tim çıkmış. Meriç ağabeyimiz ikinci tim komutanıymış. Onları hedef almışlar. Vatan sağ olsun.

Şehitlerimizin hepsi bizim. Allah katında rızıklandırıldıklarına inanıyoruz. İşin kötü tarafı Meriç ağabey geçen sene Suruç´ta yaralanmıştı. Ondan önceki sene Kuzey Irak´ta yaralanmıştı. Hep düşmana karşı. Bunlar hep bizim paralarımızla alınan silahlarla yapılan bir şey. Zorumuza giden de o.

Hepsinden acı olan o. Belki düşmanla birebir savaşmış olsa insanın bu kadar zoruna gitmez. Taziye hem Gölbaşı´nda hem de evde yapıldı. Bakanımız Efkan Ala geldi. 2-3 gün sonra Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gelmiş. Hepsi sağ olsunlar ilgilendiler. O sıra şehidin babası da vefat etti. Yoğun bakımdaydı zaten şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri