Kadın kanserlerine dikkat çekmek ve destek olmak amacı ile Ride 4 Women etkinliğinde pedal çevireceklerini söyleyenGenç Birikim ve Onkoloji Hastalıkları (Onko- Sev) Derneği Başkanı Salih Yüce yapılacak etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada farklı etkinlikler düzenleniyor.
Bu etkinliklerden biri olan Ride 4 Women kapsamında profesyonel bisikletçiler, her yıl Avrupa´nın birkaç ülkesinde pedal çeviriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenlene etkinlikte Genç Birikim Derneği olarak Derneğimizi ve Muş´u temsilen yer alıp destek vereceğiz dedi.
Program Viyana´dan Başlayacak Etkinliğin Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenlendiğini ve programın Viyana´dan başlanacağını söyleyen Yüce: Etkinlik 2016 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenleniyor. Bu yılki program Viyana´dan başlayacak.
Sonrasında sırasıyla Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan´ı geçecek olan bisikletçiler 13 Mayıs 2016 tarihinde İpsala Sınır Kapısı´ndan ülkemize giriş yaptıktan sonra Çorlu üzerinden İstanbul´la ulaşacak diye belirtti. Bu Yıl Kadın Kanserleri Yılı Olacak Bu yıl kadın kanserleri yıllı olacağını dile getiren Yüce, son olarak şunları söyledi: 11 Mayıs 2016 tarihinde ise bir başka bisikletli grubu Ankara´dan yola çıkarak Bolu, Düzce, Sakarya, güzergâhından gelen grupla İstanbul´da buluşacak.14 Mayıs 2016 akşamı pembe renkte ışıklandırılacak Boğaziçi Köprüsü´nden, iki güzergahtan gelen tüm ekipler ile kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları 15 Mayıs 2016 tarihinde bisikletleriyle geçiş yaparak bu zorlu mücadelenin bu yılki ayağını sonlandıracak.
Bu yıl kadın kanserleri yıllı olacak. Kadın kanserlerine dikkat çekmek için Genç Birikim Derneği ve Onko-Sev olarak bizde Muş´tan gelip pedal çevireceğiz, Kadın Kanserlerine Dur! diyeceğiz. Bizim adımıza orda olmak isteyen dostlarımızı ve destekleri bekliyoruz ifadelerini kullandı.
Muş Ovası Gazetesi