Skip to main content

Rektör, Üniversite için yer beğeniyor..

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi için uygun görülen arazilerde inceleme yapmak üzere Muş’a gelen Fırat Üniversitesi Rektörü ve Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz, üniversitenin ileride genişleyebilmesi için şehir dışına yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

17 ilde üniversite kurulmasını öngören 5662 sayılı kanun ile Muş’a kurulan Muş Alparslan Üniversitesi için ilk adım adıldı. Fırat Üniversitesi Rektörü ve Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz ve Fırat Üniversitesi İnşaat Emlak Dairesi Başkanı Kürşat Özger, üniversite için uygun görülen arazilerde incelemeler yapmak üzere Muş’a geldiler. Elazığ’dan karayolu ile Muş’a gelen Fırat Üniversitesi Rektörü ve Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz ile Fırat Üniversitesi İnşaat Emlak Daire Başkanı Kürşat Özger, Yağcılar beldesi yolunda, Muş Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Çatalbaş, Eğitim Fakültesi Genel Sekreteri Şükrü Demir, Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri ve Muş’lu bir grup esnaf tarafından karşılandı.

İlk olarak Murat Nehri kenarında bulunan ve Muş Merkez Yağcılar Beldesine bağlı yaklaşık 7 bin dönümlük arazide inceleme yapan Rektör Prof. Dr. M. Hamdi Muz, burada bulunan arazinin üniversite için uygun olduğunu ifade ederek, “Burada bulunan arazi üniversite için uygun. Biraz daha araştırma yapıp daha uygun yer tahsis etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üniversitenin geleceği açısından şehir dışında bulunan araziler bizim için daha uygun. Çünkü üniversitenin şehir dışında olması ileride o üniversitenin büyümesini daha çok kolaylaştırır. Muş’ta yer tespit çalışmalarımıza devam edip en kısa zamanda üniversite için en uygun olan yeri bulacağız ve hemen üniversite inşaatını başlatıp en kısa zamanda binamızı kuracağız” dedi.

Murat Nehri kenarında bulunan arazilerde inceleme yapıldıktan sonra rektörlük hizmet binası için uygun görülen istasyon caddesi üzerinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) işletme tesislerinde inceleme yapılırken, DSİ misafirhanesi ve sosyal tesis olarak kullanılan binanın üniversite rektörlük binası olarak kullanılacağı bildirildi.
Daha sonra sırayla, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Fırat Üniversitesi Muş Eğitim Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Muş Valiliğini ziyaret eden Prof. Dr. Hamdi Muz ve Kürşat Özger, buralarda bilgi alış verişinde bulundular.

İlk olarak Muş Belediyesi’ni ziyaret eden Hamdi Muz, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile bir süre sohbet ettiler. Üniversitenin arazisinin mutlaka üniversiteye tapulu olarak verilmesini isteyen Rektör Muz, “Şehir üniversiteleri dediğimiz vakit fakülteleri serpiştirilmiş olur. Bunun en güzel örneği Ankara’da var. Fen Fakültesi Beşevler’de, Ziraat Fakültesi Dışkapı’da, Siyasal Bilimler Fakültesi Cebeci’de, Tıp Fakültesi Sıhhiye’de. Kampus üniversitesi dediğimiz zaman da bunun en güzel örneği Ortadoğu Teknik Üniversitesi. Şehrin dışında, ulaşım sıkıntıları yok. Bizim Fırat Üniversitesi ne şehir üniversitesi ne de kampus üniversitesi. Bir takım sorunlar yaşıyoruz. Kampus halinde olması çok avantajlı, şehirle iç içe olması sorunlar doğurur. Bir rektör olarak, yıllardır üniversitede çalışmış biri olarak bunu söylüyorum. Üniversite ile şehir arasında belli bir mesafe olmalı. Bu mesafe ne 40-50 kilometre kadar uzak, ne 1-2 kilometre kadar yakın olmamalı. En az 10-15 kilometre mesafede olmasının avantajları var. Ben üniversitenin şehirle birleşmesini istemem, etrafı da açık olmalı ki gelişmeye müsait olsun. Ayrıca üniversitesinin gelişebilmesi için arazisi üniversite adına tapulu olmalı. Bizim arazimiz hazineden tahsisli, rahat kullanamıyoruz. Mutlaka üniversiteye tahsis edilecek arazi üniversiteye tapu edilmeli. Konya Üniversitesi’ni gezdim, adamlar yap-işlet-devret ile otel yapmışlar ve bu otel üniversiteye hem hizmet ediyor, hem üniversitenin turizm bölümü öğrencileri orada staj yapıyor ve devletin yapamayacağı bir yatırımı oraya yapıp sosyal tesis gibi kullanıyorlar. Bunun benzerini biz yapmaya kalksak, yapamıyoruz. Çünkü hazine diyor ki ‘kullanırsanız kullanın, kullanmıyorsanız ben oraya onu yaparım’” dedi.

Başkan Necmettin Dede ise, Muş’un üniversiteyi çok arzuladığını ve hangi araziyi isterlerse kimsenin sorun çıkarmayacağını hatta arzu ederlerse belediye hizmetlerini çadırda yapıp belediye binasını dahi üniversiteye verebileceklerini dile getirerek; “Muş’umuz üniversiteyi fazlasıyla arzu ediyor. Hazine arazisi Muş’ta fazlasıyla var, siz nereyi istiyorsanız orası size verilir, kesinlikle hiçbir makam size sorun çıkarmaz. Siz asanızı ortaya atın, asanızın yönü nereye gelirse biz oraya razıyız, biz bu düşüncedeyiz. Asanız belediyeyi göstersin anahtar teslimi size teslim eder, belediye hizmetlerini gerekirse çadırda yaparım” dedi.

Daha sonra Muş Vali Vekili Yaşar Güneş’i ziyaret eden Hamdi Muz, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fırat Üniversitesi Rektörü ve Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, “Şu anda Muş Alparslan Üniversitesi’nin Rektörlüğünü tedviren yürütmem dolayısıyla ve daha önce de buradaki Fakülte ve Yüksekokulun bağlı olduğu Fırat Üniversitesi Rektörü olarak Muş’taki gezimizi yapmaya ve incelemelerde bulunmaya devam ediyoruz. Belediye Başkanımızı ve Valiliğimizi ziyaret ederek yer tespiti hakkında bilgiler almaya devam ediyoruz. Yeni kurulmuş olan bu üniversitemizin hangi alanda oturması ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk, hem ilin yetkililerinden bilgi almak hem de üniversitenin nerede nasıl kurulacağı ile ilgili fikir teatisinde bulunduk ve önerilen birkaç yeri bizzat yerinde inceledik, şuan inşaat daire başkanımız da yanımızda. En kısa sürede en uygun yer tespitini yaparak inşaatımızın temelini atmayı ve kadrolaşmayı yapmayı hedefliyoruz” dedi. Haber / Fotoğraf: Mikail Gökarslan

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri