Skip to main content

Onca emek ve harcamanın karşılığı

Muş Haber Fotoğrafı

Çeşitli düzenlemelerin yapıldığı Muş Kayak evine bu yıl kurulan teleskinin istenilen düzeyde olmaması kayak severlerin tepkisine neden oluyor. Sık sık arızalanan teleskinin ağır çalıştığını kaydeden kayakçılar, bir çok T barın ise koptuğunu söylediler.

Muş Kayak Evi’nde yeni kurulan Teleskinin çok ağır işlemesi ve bir T bara iki kişinin binememesi uzun kuyruklar oluşmasına sebep oluyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş, konu ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü belirterek, tesiste hiçbir sorun yaşanmaması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.
Muş Kayak Evi’ne yeni kurulan teleskiden istenilen verim alınamıyor.

Muş Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı teleski, yatırımın yapıldığı dönemdeki vaat edilen özeliklere uymadığı dikkatleri çekiyor. Teleski de kayakçıların tutunarak tepeye çıkmalarını sağlayan T barların bir kısmı koparken tesisin oldukça ağır işlemesi ve bir T bara iki kişinin binememesi tepkilere sebep oluyor. Oldukça ağır işleyen ve T bar makaralarının toplama yapmamaları sebebiyle sorunların yaşandığı, tesisin çok ağır çalıştığı dikkatleri çekiyor. Saatte bin kişi kapasiteli olduğu vaat edilen ancak yaklaşık yüz kişinin kayak yaptığı Muş Kayak Evi’nde tesisin ağır çalışması ve durması sebebiyle kayak severler uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar.

Muş Kayak Evi’nde 2008 yılı içerisinde yapılan yatırımların törenle hizmete açılmasının ardından başlayan kayak sezonunda kayak severler sıkıntılı bir dönem geçiriyorlar. 810 metre uzunluğundaki Teleski mekanik tesisin hizmet vermeye başlamasının hemen ardından sorun çıkarması tepkilere sebep oldu. Tesisin çok ağır çalışması ve bir T bara iki kişinin binememesi dikkatleri çekerken, bazı T barların ise koptuğu gözlemlendi. Saatte bin kişinin taşınması planlanan tesise binebilmek için uzun kuyrukların oluşması ile tesisteki sorunu açıkça gözler önüne seriyor.

Teleskinin beklenilenin ve normalin çok altında randıman verdiğini söyleyen kayak severler, “Teleskiye binmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz. Çünkü tesis çok ağır çalışıyor. Ayrıca iki kişilik olan T barlara yük fazla oluyor diye ancak bir kişi binebiliyor. Görevliler tesise iki kişinin binmesine müsaade etmiyorlar. Zaten iki kişi bindiği zaman sorun çıkıyor. Geçen yıl beybi lift ile kayak yapmaya çalışan ve uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalan kaya severler uzun sürede tepeye çıkıyorlardı. Bu yıl yine aynı manzaralar yaşanıyor. Bir kişi ancak on dakikada zirveye kadar çıkıyor. Bunun yanında tesise binmek içinde uzun süre sıra bekliyoruz. Oysa tesis saatte bin kişi taşıyabilecek bir özellikte olsa idi hiçbir sorun yaşanmazdı” diye konuştular.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tesisin yapımın gerçekleştiren firma tesiste bulunan 86 tane T barın tamamını gözden geçirip yeniliyor. Aldığımız bilgilere göre T barlarda bir eksiklik olmuş ve firma bu eksikliği gidermek için şu anda çalışmalarını sürdürüyor. Yani T barlarda hiçbir sorun kalmayacak ve normal olarak çalışacaktır. Bu sorunun giderilmesi için yetkili firma aksaklığı gideriyor. Bir T bara iki kişinin binmemesi konusunda da gerekli görüşmeleri yaptık. Bizim tesisimiz yeni bir tesis ve halatın tam anlamı ile kıvamına gelip randıman vermesi için en az bir yılın geçmesi gerekiyormuş. Ayrıca iki kişinin binmesi halinde ve sağa sola doğru çekiştirilme yapıldığı zaman halatta sorunların yaşanma ihtimalinin olduğu bize aktarıldı. Bu sebeple de birer kişi binmeleri daha uygun olacaktır diye düşündük” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri