Skip to main content

Bağımsız bir üniversite olmalıyız

Muş Haber Fotoğrafı

Fırat Üniversitesinden ayrılıp bağımsız bir hale gelmek için mücadele ettiklerini kaydeden Prof. Dr. İnanç, öğrenciler için daha iyi şartların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç düzenlediği basın toplantısında Muş’ta öğrencilerin tutulması ve Muş’un tercih edilmesi için şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin hala banka işlemlerini Elazığ’dan yaptığını ve bu durumun öğrenciler için çok zor bir durum olduğunu kaydeden Rektör İnanç, bu çalışmaların Elazığ’daki bankalar ile değil, Muş’taki bankalar ile yapılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Elazığ Fırat Üniversitesi’nde tam olarak ayrılıp bağımsız hale gelinmesi gerektiğinin üniversite açısından çok önemli olduğunu belirterek, Muş’ta öğrencilerin tutulabilmesi için şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

İnanç, 2009 yılındaki faaliyetlerle ilgili olarak da yaptığı açıklamada, “2009 yılındaki ilk hedefimiz öğrencilerin en iyi şartlara sahip olmasını sağlamaktır. Öğrenci işlerini biran evvel Elazığ’dan alıp buraya getirmemiz lazım. Bunun için çalışmalar sürüyor. 2009 yılında ikinci hedef kampus alanının plan ve projelerini hazır hale getirip inşaatı başlatmak. Üçüncü proje Malazgirt’te meslek yüksek okulunu açıp faale hale getirmek. Fen edebiyat ve eğitim fakültesinde bazı bölümleri faal hale getireceğiz, öğrenci alacağız. Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nu Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüp üniversitemizin dört fakültesi olmasını sağlayacağız. 400 bin TL’ye mal olan yeni rektörlük binası çalışmalar için önemli bir çalışma oldu. Çalışmalar daha rahat bir ortamda yürüyecektir” şeklinde konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi’nde 2009 yılındaki hedeflerini açıklayan Prof Dr. Nihat İnanç, en önce öğrencilerin Muş’u tercih edip burada kalmaları için şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Makamında açıklamalarda bulunan İnanç, “Muş Alparslan Üniversitesi olarak Öğrenci işleri ve strateji geliştirme daire başkanlıkları Elazığ Fırat Üniversitesi’nden yürüyor. Diğer daire başkanlıklarımızı oluşturmuş bulunuyoruz. Bir ekimizi on beş gün Fırat Üniversitesi’nde çalıştı. Bir ekimiz şu anda Sakarya üniversitesinde çalışmalarını sürdürüyor. Sakarya Üniversitesi yaklaşık 200 bin dolarlık kampus otomasyon programını hediye olarak verdi. Şu anda orda olan arkadaşlarımız bu program üzerinde eğitim görüp bu programları burada işletmeye başlayacağız. İlk hedefimiz Elazığ’dan daire başkanlıklarımızı devralıp tamamen bağımsız olarak işlerimizi yapmaktır. Bu şekilde işler yürümüyor. Muş Alparslan Üniversitesi’nde şu anda ilana çıkan öğrenci alımı 100 kişi ise 90 kişi tercih yapıyor, 80 kişi gelip kayıt yapıyor ve bir daha ki yıl bu sayı düşüyor 60’a. İbra giderek aşağıya doğru düşüyor. Burada bölüm açmak yetmiyor. Burada öğrenciyi nasıl tutabiliriz? Esas önemli olan budur. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Öğrencilere en iyi şartları hazırlamanın çabasındayız. Bu konuda herkesin fedakarlık yapması gerekir. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekir” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri