Skip to main content

OHAL`i biz kaldırdık

Muş Haber Fotoğrafı

Bundan dolayı mı terör olayları artıyor? AK Parti, bu ülkenin demokrasileşmesi için tek başına terör olaylarıyla mücadele ediyor” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, partilerinin ülkenin demokrasileşmesi için tek başına terör olaylarıyla mücadele ettiğini belirterek, “OHAL’i biz kaldırdık. OHAL demek; 16 bin faili meçhul, asit kuyuları demektir” dedi.

AK Parti Bingöl İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Program AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Ayalay’ın selamla konuşmalarının ardından başladı. Programa katılan AK Parti Muş Milletvekili ve İl Koordinatörü Seracettin Karayağız, ile AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ortaya atılan ‘OHAL getirilsin’ önerisine tepki gösterdi.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Muş Milletvekili ve İl Koordinatörü Seracettin Karayagız bölgede yaşanan sıkıntıların ülke sorunları olduğunu söyledi. Karayağız, “Maalesef bu sıkıntı yıllardır devam ediyor. AK Parti hükümeti döneminde mezralara dahi hizmet götürüldü. AK Parti hükümeti öncesi yapılan ihalelerden komisyon alındığı için kırımsız veriliyordu. 42 milyar dolarlık borcu 130 milyar dolara çıkardılar. 24 tane bankayı hortumlayarak, 53 milyar doları vatandaşın sırtına yüklediler. İktidara geldiğimizde memur maaşı ödenecek durum yoktu. Böyle bir ülkeyi devralarak, bu kadar hizmetler yapıldı. Bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı hizmet yapılmadığı söyleniyordu. Bu hizmetler sadece bölgeye gelmiyordu. Anadolu’ya da gelmiyordu. Bu şekilde Anadolu’yu da geri kalmışlığa mahkum ettiler” dedi.

Karayağız, “Son günlerde terör olayları üst üste yaşanıyor. Bu olayların sebebi hizmetlerin yapılamaması değildir. OHAL döneminde hukuk diye bir şey yoktu. Köyler yakılıyordu ama tutanak dahi tutulmuyordu. Biz iktidara geldiğimizde köylerinde zarar görenlerin zararını tespit etmeye çalışıyoruz. Köyleri boşaltmıyoruz. Bundan dolayı mı terör azıyor? Hangi haklı bir sebepleri var? Bunlar Kürt milletinin temsilcileri değiller. Bunu bilmemiz lazım ve bunu anlatmamız lazım. Bunlar Türkiye’yi zora sokmak isteyen yabancı ülkeler adına taşeronluk yapan örgütlerdir. Bu işi de Ergenekon’la beraber yapıyorlar. OHAL demek; 16 bin faili meçhul, asit kuyuları demektir. Biz OHAL’i kaldırdık. Bundan dolayı mı terör olayları artıyor? AK Parti, bu ülkenin demokrasileşmesi için tek başına terör olaylarıyla mücadele ediyor. Ülkenin yapısını değiştirmek için ciddi adımlar attık. Çok büyük bir risk alarak bu işe girdik. Bütün partiler bu anayasa paketi değişikliği için karşımızda blok oldular. Bu değişikliği çıkarmamak için ellerinden geleni yaptılar. AK Parti iktidarı olarak birçok sorununun üstesinden geldik ve bu sorunun üstesinden de geleceğiz” diye konuştu.

OHAL’in yıkmak, köyleri boşaltmak olduğunu belirten Yusuf Coşkun ise bölge halkının bunları tekrar yaşamak istemediğini söyledi. Coşkun, “Bunları bölge halkı hak ediyor mu? Yani sizin hep istediğiniz bu mu? Bu bölgede bazı olaylar cereyan ediyorsa, siz bunu bölge halkına mı faturasını çıkarıyorsunuz. Terör bölgede olduğu gibi iki gün sonra İstanbul’da da oldu. Hadi bakalım o zaman İstanbul’a ne ilan edeceksiniz? Bölgede OHAL ilan ettik, insanları çembere aldık, canını aldık. Peki, İstanbul’u ne yapacaksınız? Yarın Allah korusun başka yerlerde bombalar patlarsa ne olacak? Çözüm bu mu? Bu ülke 30 yıldır, bu sıkıntıyı çekiyor. OHAL ve sıkıyönetim bölge halkına hiçbir zaman derdine derman olmadı. Bilakis, terörün zeminini azdırdı. Terör örgütünün istediği sonuçları da hepimiz gördük. Burada insanlar 30 gün sorgusuz sualsiz gözaltında tutuluyordu. Bunun sebebi hep olağanüstü yasalarla yönetildiğimizdir. Denenmiş yöntemlerin bu sıkıntıların çaresi olamadığını hepimiz biliyoruz. Zaten terör örgütünün de istediği; bölge insanıyla devleti karşı karşıya getirmek ve insanları yıldırarak kendisine çekmektir. Ama hükümetimiz bu sıkıntıya ortak olmayacaktır. Hükümetimiz demokratik açılımdan vazgeçmeyecektir ve bu açılımın aksatılması söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde bu açılımın süreci devam edecektir” şeklinde konuştu.
Coşkun, programda AK Parti iktidarı zamanında yapılan hizmetleri de anlatarak konuşmasını tamamladı.
Toplantıya ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri