Skip to main content

Öğrencilere internet konferansı.

Muş Haber Fotoğrafı


İl Telekom Müdürlüğü, İnternet Haftası münasebetiyle düzenlediği konferanslar ile internetin faydalarını vatandaşlara aktarıyor. Her yıl 10-23 Nisan tarihlerinde kutlanan İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında Muş Telekom Başmüdürlüğü, Internet kullanımının arttırılması için öğrencilere konferans verdi. Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen konferansta CASPER MBM Bilişim tarafından kurulan standda da öğrencilere bilgisayar tanıtımı yapıldı.


Muş Meslek Yüksek Okulu Kafeteryası’nda düzenlenen konferansa, Telekom Genel Müdürlüğü’nde görevli Elektrik-Elektronik Mühendisi Aytekin Akar, Telekom Van Başmüdürlüğü’nde görevli Elektronik Mühendisi Erkan Hakan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeydin Pala, Telekom Muş Başmüdürü Nihat Kaya, Webmaster olarak MAhmut Sönmez, Pazarlama Müdürü Abit Oruç ve çok sayıda öğrenci katıldı. Düzenlenen konferansta konuşan Telekom Başmüdürü Nihat Kaya öğrencilere İnternet ile ilgili bilgiler verdi. Nihat Kaya, öğrencilere internetin faydaları hakkında bilgiler verdikten sonra Telekom’un sağladığı İnternet fırsatları ile ilgili olarak konuştu.


Konferansta konuşan Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Esen, İnternetin tarihçesinden ve dünyadaki İnternetin öneminden bahsetti. Yrd. Doç. Dr. Yüksel Esen, “İnsan, yaratılışı gereği sürekli bir arayış içinde olmuş, hiçbir zaman elindekiyle yetinmemiştir. Günümüz insanı bu arayışı en zirve noktada temsil etmektedir. Bilim ve teknoloji dünyası baş döndürücü bir hızla yeni gelişmelere sahne olmakta, hayal gücümüzün sınırlarını zorlamaktadır. Bütün bu yenilikler içinde en göze çarpanı ve muhtemelen asra damgasını vurmuş olanı da bilgisayar ve İnternettir. Son yıllarda çağdaş toplumların yaşamına giren ve her alanda kendini hissettiren İnternetin önemi Türkiye’de de anlaşılmaya başlamıştır. Ülkemizde pek çok kişi ve kurum İnternetin sunduğu olanakları kullanarak kendilerini tanıtmak, kendileri ile iletişim kurmayı sağlamak, işlemlerini kolaylaştırmak ve kamu yararına bilgi sunmak istemektedir.”


  “Dünyada 1 milyardan fazla İnternet kullanıcısının olduğunu ve bu sayının günden, güne arttığını düşündüğümüzde İnternetin ne kadar etkili olabileceği konusunda size daha iyi bir fikir vermiş oluruz. İnternet tüm dünyayı kapsayan 110 ülkeye dağılmış ve iki milyondan daha fazla bilgisayarı birbirine bağlayan yaklaşık 5 bin bilgisayar ağının toplamıdır.”


“İnternet, genel bilgiye erişimi destekler ve elektronik, posta, konferans bildiriler gibi konularda, bize eskiden hiç olamadığı kadar kolay iletişim imkânları sağlamaktadır. 50 dolara bile bir site açabilir, ürünlerinizi dünyaya tanıtabilir ve dün çapında iş yapabilirsiniz. İnternetten üniversiteler bitirilebilir, meslek kurslarına katılabilir, kişisel gelişim seminerlerine devam edebilir, bir saniyede şirket tanımınızı milyonlarca İnternet kullanıcısına ulaştırabilirsiniz. İnternette doğru bir iş planı ile dünya çapında iş kurabilir, bir web sitesi ile mahalle bakkalından dünya şirketine geçiş yapabilirsiniz. İnternette bir sınır yoktur ve pahallı da değildir. İstediğiniz hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Dergi çıkarabilir, elektronik kitap yazabilir, e-seminerler düzenleyebilir, ders alıp, ders verebilirsiniz. Bilgiye ve kitaplara bedava ulaşabilirsiniz.”


“Değerli öğrenciler ve konuklar, internetin öneminden bu şekilde kısaca bahsettikten sonra okulumuzun internet imkânları hakkında size bilgi vermek istiyorum. Yüksekokulumuz akademik personeli, araştırmalarında ve güncel gelişmeleri takip etmek amacıyla 1998 yılından itibaren bir bilgisayar üzerinden TTNET ile internet ortamına bağlanmışlardır. 2002 yılında okulumuz binasındaki tüm bilgisayarlar (network) ağ bağlantısı ile birbirine bağlanmış ve tüm bilgisayarlara İnternet bağlantısı sağlanmıştır. Şuanda okulumuzda yaklaşık 70 tane bilgisayarımız internete bağlıdır. 2005 yılında TTNET bağlantısı yerine 1024 Kbps hızında ADSL alınmıştır. Öğrencilerin bu teknolojiden faydalanmaları için okulumuz kütüphanesine de İnternet bağlantılı bilgisayarlar yerleştirilmiştir. Üniversitemizde öğrencilerle ilgili tüm işlemler (bilgiler, kayıtlar, not girişleri ‘vs)’ İnternet üzerinden gerçekleştiği için okulumuz ve öğrenciler arasında İnternetin önemi bir kat daha artmaktadır. Şuan F.Ü. Bilgi İşlem Merkezi ve Türk Telekom’un çalışmalarını sürdürdükleri FRAME RELAY servisi sayesinde Yüksekokulumuz İnternet kullanımında bir adım daha öne geçecektir. Bu servis sayesinde Yüksekokulumuz Fırat Üniversitesi merkezindeki sistemlere ve otomasyonlara (kütüphane, öğrenci ve personel bilgi otomasyonu) doğrudan bağlanarak bilgilere ulaşabilecek ve müdahale yetkisine sahip olabilecektir.”


Ayrıca konferansta mus.gen.tr kurucusu Mahmut Sönmez site hakkındaki soruları yanıtlarken Muş için internet alanında yapılan çalışmalardan söz etti. Haber: Emrullah Özbey

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri