Tütün ekicilerine yönelik faaliyetlerini sürdüren Şeyhmus Solgun’a, çalışmalarından dolayı Güroymak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından plaket verildi. Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, Güroymak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi. Güroymak Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun’a teşekkür ederek Güroymak çiftçisine sağlamış olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.
Şeyhmus Solgun’un tütün üreticisi adına yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Güroymak Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, Şeyhmus Solgun’un tütün üreticisi adına çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Çiftçilerin en büyük gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna değinen Yavuz, “bölgemiz, tarım ve hayvancılık bölgesidir. Eskiden insanlarımız büyük çaplı tütün ekimleri gerçekleştirerek, çok iyi paralar kazanırdı, devletin uyguladığı politika nedeni ile çiftçilerimiz için çok büyük önem arz eden bu gelir kaynağı kesilmiş oldu. Ancak, insanlarımız, bir şekilde geçimlerini sağlamak için üretim yapmak zorundaydılar. İşte tam da bu zamanda Muş ili ve civarı tütün kooperatifi Başkanı Sayın Şeyhmus Solgun devreye girdi ve çiftçimizin adeta imdadına yetişti” dedi.
600 ÇİFTÇİ TOLGAR TÜTÜNÜ YETİŞTİRECEK
Güroymak ilçesinde 600 çiftçinin Tolgar tütünü yetiştirmek için protokol imzaladığını belirten Güroymak Ziraat Odası Başkanı Çetin Yavuz, “250 bin dekar alanda, 600 çiftçimiz tarafından Tolgar tütünü ekimi yapılacak, ürünlerin yetişmesi ile birlikte anlaşmalı firmaya yapılacak olan teslimlerden kısa bir süre sonra çiftçimiz parasını alacak” diye konuştu.
Tütün firmalarının Güroymaklı çiftçinin ayağına kadar geldiğini belirten Muş ili ve Civarı tütün kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun ise, “Tütün firmalarımız buraya kadar gelip üretici ile anlaşma yoluna gitmek üzere çalışma sergilediler. Bugün yine gelinen noktada kota engelinin ortadan kaldırıldığı yönünde çiftçinin yüzünün yıllar sonra yeniden gülmesine vesile olacak çalışmalar yapılıyor. Yapılan sözleşmeler ve kota engelinin ortadan kaldırılması tütün üreticisi için olduğu kadar ilimiz adına da yeni bir dönüm noktasıdır. Çiftçimizin yüzü artık gülmektedir. Sözleşmeler devam ediyor. İnşallah bu başlatılan çalışmalar daha da güzelleşecek ve 90’lı yıllarda yaşanan güzellikler yeniden baş gösterecek” dedi.
YETERKİ ÇİFTÇİMİZ İSTESİN
“İsteyen her çiftçimiz ile sözleşme imzalamaya hazırız” diyen Solgun sözlerine şöyle devam etti: “Bu gün yapmış olduğumuz anlaşmalar herkesin malumudur. Amacımız daha iyi yerlere gelebilmek. İnşallah amacımıza ulaşacağız. Bunun için yapmış olduğumuz çalışmaların ardı arkası kesilmeyecektir. Bizleri onurlandıran Ziraat Odası Başkanlığına da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi