Skip to main content

Muş Ovası Türkiye`nin üçte birini besleyecek kapasitede

Muş Haber Fotoğrafı

Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Muş’un Gayri Safi Milli Hasıla’dan en az pay alan il olarak Türkiye’nin en fakir ili olmasından ötürü büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, gelecekte Muş’un makus talihini yenerek hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Alparslan 1 Barajı’nın su tutma törenine katılan Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Muş’un ekonomik durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Milli gelirden alınan pay sıralamasında Muş ili en son sıradadır. Bu bizi çok fazla üzüyor. Biz bunu hak etmiyoruz ve bu son sıradan da biran önce kurtulmamız gerektiğine inanıyorum. Böyle bir ilde çok önemli bir barajın su tutma işlemine başlanılması bizleri mutlu etmiştir. İnşallah bunların devamı gelecektir. Darısı Alparslan 2 Barajı’nın başına diyorum. Bizim memleketimizde taş üstüne taş koyan ve bir çivi çakan herkese müteşekkiriz. Bulunduğumuz durumdan kurtulmak ve yukarılara doğru çıkmak için hep birlikte çalışacağız. Bunun için kendimize bir hedef belirledik ve bu hedefe doğru hep birlikte koşacağız. Bu hedefe koşarken saflarımızı sıklaştıralım, daha çok kenetlenelim, birlik ve beraberlik içerisinde çalışalım” dedi.

Yılmaz gelecekten çok umutlu olduğunu belirterek, “Muş Ovası Türkiye’nin en büyük üçüncü ovası konumunda. Bana göre ülkenin en az üçte birini besleyebilecek konumda. Şu anda dünyada gıda petrolden daha önemli bir konuma geldi. Gıdanın böylesine önem arz ettiği günümüz dünyasında Muş’un ekonomik anlamda çok daha iyi yerlere gelmesi gerekir. Alparslan 1 ve 2 barajları tam anlamı ile faaliyete geçtiği zaman ben inanıyorum ki Muş hak ettiği yere gelecektir. Bundan şüphemiz yoktur. İnanmak başarmanın yarısıdır” şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri