Skip to main content

Muş Ovası Türkiye`nin üçte birini besleyecek kapasitede

Muş Haber Fotoğrafı

Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Muş’un Gayri Safi Milli Hasıla’dan en az pay alan il olarak Türkiye’nin en fakir ili olmasından ötürü büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, gelecekte Muş’un makus talihini yenerek hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Alparslan 1 Barajı’nın su tutma törenine katılan Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Muş’un ekonomik durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Milli gelirden alınan pay sıralamasında Muş ili en son sıradadır. Bu bizi çok fazla üzüyor. Biz bunu hak etmiyoruz ve bu son sıradan da biran önce kurtulmamız gerektiğine inanıyorum. Böyle bir ilde çok önemli bir barajın su tutma işlemine başlanılması bizleri mutlu etmiştir. İnşallah bunların devamı gelecektir. Darısı Alparslan 2 Barajı’nın başına diyorum. Bizim memleketimizde taş üstüne taş koyan ve bir çivi çakan herkese müteşekkiriz. Bulunduğumuz durumdan kurtulmak ve yukarılara doğru çıkmak için hep birlikte çalışacağız. Bunun için kendimize bir hedef belirledik ve bu hedefe doğru hep birlikte koşacağız. Bu hedefe koşarken saflarımızı sıklaştıralım, daha çok kenetlenelim, birlik ve beraberlik içerisinde çalışalım” dedi.

Yılmaz gelecekten çok umutlu olduğunu belirterek, “Muş Ovası Türkiye’nin en büyük üçüncü ovası konumunda. Bana göre ülkenin en az üçte birini besleyebilecek konumda. Şu anda dünyada gıda petrolden daha önemli bir konuma geldi. Gıdanın böylesine önem arz ettiği günümüz dünyasında Muş’un ekonomik anlamda çok daha iyi yerlere gelmesi gerekir. Alparslan 1 ve 2 barajları tam anlamı ile faaliyete geçtiği zaman ben inanıyorum ki Muş hak ettiği yere gelecektir. Bundan şüphemiz yoktur. İnanmak başarmanın yarısıdır” şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri