Skip to main content

Muş kent konseyi 4. olağan genel kurul toplantısı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Feyat Asyanın girişimleri sonucu oluşturulan ve uzun bir süredir faaliyetlerini sürdüren Muş Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu toplandı. Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Belediye Başkanı Feyat Asyanın il dışında olması nedeniyle programa katılamadığını ve Kent Konseyinin Genel Kuruluna selamları olduğunu söyledi.

Belediye olarak kent konseyinin yasal bir statüye kavuşturulması için ciddi gayretler sarf ettiklerini ifade eden Özarslan, Bu çerçevede hep beraber çok verimli çalışmalar ortaya çıkardık. 5393 Sayılı Yasanın 76. maddesi ile, kent konseylerinin etkin olarak çalışmasına önemli katkılar sağlamıştır. Kent konseyleri, yasa ve yönetmelikler uyarınca, yasadan aldığı güçle, kendi yörelerinde halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı önemli kurumlar haline gelmektedir dedi.

Kent konseyleri gücünün bilincinde olmalıdır diyen Özarslan Valilik, kaymakamlık, belediyeler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, akademik meslek odaları, iş hayatı meslek odaları, siyasi partiler, muhtarlar, dernekler, vakıflar, sendikalar yasa gereğince kent konseylerinin katılımcısıdırlar. Böylesine güçlü katılımcıların oluşturduğu kent konseyleri yasada belirlenen kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma ve çevreye duyarlılığının gelişmesine de önemli katkılar sunmaktadır. Kent konseyleri sistemiyle halkımıza tanınan böylesine önemli fırsat, çok iyi bir şekilde değerlendirilmelidir. Kent konseyleri gereksiz ve anlamsız çekişme ve tartışma ortamları haline getirilmemelidir. Kent konseyleri kendi yörelerine hizmet eden demokrasi platformları olmalıdır ifadelerini kullandı.

Kent konseylerinin herkese ve her kesime açık olduğunu kaydeden Özarslan, Herkes kente dair fikrini saygı kuralları içinde bu ortamda dile getirebilir. Kentin hızlı gelişme ve kalkınması için kim katkı yapacaksa, kimin dağarcığında bir fikir varsa bunlardan faydalanmak bizler için en büyük avantajdır. Kentin tüm dinamikleriyle hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm katmanlarla bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Gelişme ancak barış ortamında olur. Bu anlamda Kent Konseyimizin meclis ve çalışma gruplarında kentin kalkınmasına yönelik faydalı çalışmalar yapılıyor. Meclis ve çalışma grupları yaptıkları faaliyetleri ile ilgili gerekli bilgileri genel kurula sunacaklardır. Bu vesile ile Kent Konseyinin 4. Olağan Genel Kurulunun ilimize hayırlar getirmesini diler, saygılarımı sunarım şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Özarslanın konuşmasının ardından söz alan Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yönetmenlik gereği kent konseyinin belirli periyotlarla toplanmasının mecburi olduğunu belirten Coşkun, Bu genel kurulda konseyin faaliyetlerine ilişkin kamuoyu bilgilendirilirken diğer taraftan planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu kurul kamu merkezi yönetim teşkilatının temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, kamu kurumundaki meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütleri buluşuyor. Bu platformda bir taraftan Muşun yaşadığı sorunlara çözüm aranırken diğer taraftan ortak aklın bu amaçla harekete geçilmesi mümkündür diye konuştu.

Hedeflerinin Muşun sorunlarına çözüm üretmek ve Muşun kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu söyleyen Coşkun, Kent konseyi yürütme kurulunda planladığımız bir takım temel faaliyetler var. Bunun dışında plan dışı faaliyetler de doğal olarak yürütülecektir. Bu faaliyetlerden bir tanesi şahsen benimde önemsediğim kent bilinci Muşun kültürel değerlerine ilişkin konferans ve panellerin düzenlenmesidir. Bu konuda imkanlarımız ölçüsünde uzman personeli çağırmak suretiyle bu faaliyetleri düzenleyeceğiz. Mesela Muşun kültürel zenginliğini temin etmek amacıyla bir müze kurulması için çalışıyoruz. Bununla ilgili gerekli kamu kurumlarla çalışmalar yürütülecek. Muş nüfusuna kayıtlı 2 milyon insan var. Bunların Muşa teveccühünü gerçekleştirmek ve Muşa geldiklerinde de Muşun ekonomisine katkı sağlamalarını temin etmek amacıyla bir şenlik düzenlemeyi düşünüyoruz şeklinde konuştu.

Kent Konseyi üyelerinin, yürütme kurulu üyelerinin, çalışma kurul ve başkanlarının hiçbir çıkar beklemeden gönüllülük esası ile destek verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Coşkun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Arkadaşlarımız kentin geleceği açısından ekonomisini geliştirmek ve kültürel varlığını güçlendirmek için faaliyetlerini yürütüyorlar. Hemşerilerden beklentimiz şu mümkün olduğu ölçüde herkes kendi bilgi kapasitesini bu maçla kent konseyi bünyesine taşırsa hep birlikte ortak aklı harekete geçirerek çok daha güzel neticeler elde etmek mümkün olacak.

Prof. Dr. Coşkunun konuşmasından sonra Kent Konseyinin çalışma grupları faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri