Skip to main content

Milli gurur milli forma sergisi start aldı

Muş Haber Fotoğrafı

Sergi, 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan’ın anısına düzenlendi. Sergide TFF’nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Futbol Takımı’nın giydiği formalardan örnekler sergileniyor. 1923–2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da sergide yer alıyor. Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak olan Milli Gurur Milli Forma Sergisi sırasıyla; İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ’da gezilebilecek.

Dün öğlen saatlerinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen açılış Törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Garnizon Komutanı Tuğ General Burhanettin Aktı, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak, İl Daire Amirleri ile çok sayıda Muş Halkı Katıldı. Düzenlenen açılış töreninde açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş, “Milletlerin geçmişlerini günümüze taşıyan önemli olaylar ve semboller vardır. Geçmişi gelecekle kucaklamak ve bununla gurur duymak milletimizin vefasının bir göstergesidir. Kısa bir Süre önce kaybettiğimiz Türkiye Futbol Federasyonu Eski başkanı Merhum Hasan Doğan, Görev yaptığı süre içinde erdemli ve müteşebbis kişiliği ile gerek sosyal, gerekse spor camiamızda önemli izler bırakmıştır. Türkiye Futbol federasyonu Başkanlığını üstlendikten sonra futbol camiasını bütünleştirme çabalarında kısa sürede mesafe kaydetmiş olması, Milli takımımızın 2008 Avrupa futbol şampiyonasında elde ettiği başarıda ve bundan sonraki başarılara da bir mihenk taşı olmuştur. Merhum dostum Hasan Doğan anısına düzenlenen Milli Gurur Milli Forma Sergisi 1923’te kurulan ilk kuruluş adıyla futbol heyet-i müttehidesi şimdiki adıyla Türkiye futbol Federasyonunun o günlerden günümüze 86 yıllık tarihinin ve Milli takımımızın bize yaşattığı kahramanlık öyküsünün anlatıldığı serginin, Muş ilimizde vatandaşlarımızla buluşuyor olması hepimiz için ziyadesi ile gurur vericidir” dedi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yoğun mesai ve programları nedeniyle gelemediğini gönderdiği yazıyla belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş’in konuşmasının ardından kürsüde söz alan T.F.F Bölge Müdürü Fatih Tekbudan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Tekbudan, “Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımızın Türkiye Futbol Federasyonunu İşbirliği ile Gerçekleştirildiği ve T.F.F Eski başkanı Merhum Hasan Doğan anısına düzenlenen 28. Milli gurur milli Forma sergisinin açılışında sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Daha sonra serginin açılışını kurdelası Vali Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak tarafından kesildi. Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak tarafından Vali Erdoğan Bektaş’a 49 numaralı üzerinde Erdoğan Bektaş yazan milli takım forması hediye edildi.  Beraberindekiler ile birlikte Milli Gurur Milli Forma Sergisini gezen Vali Erdoğan Bektaş, Hasan Doğan anı defterine duygularını yazdı. Merhum Hasan Doğan’ın çok kısa bir süreliğine Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığını dile getiren Bektaş; “Sayın Hasan Doğan kısa bir sürede olsa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Sayın Hasan Doğan, bu zor görevde kısa sürede herkesin beğenisini kazanmayı başarmıştı. Aramızdan ayrılan Sayın Doğan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Futbol Federasyonunun göstermiş olduğu vefa örneğinden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 

 

 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri