Skip to main content

Milli gurur milli forma sergisi start aldı

Muş Haber Fotoğrafı

Sergi, 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan’ın anısına düzenlendi. Sergide TFF’nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Futbol Takımı’nın giydiği formalardan örnekler sergileniyor. 1923–2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da sergide yer alıyor. Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak olan Milli Gurur Milli Forma Sergisi sırasıyla; İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ’da gezilebilecek.

Dün öğlen saatlerinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen açılış Törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Garnizon Komutanı Tuğ General Burhanettin Aktı, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak, İl Daire Amirleri ile çok sayıda Muş Halkı Katıldı. Düzenlenen açılış töreninde açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş, “Milletlerin geçmişlerini günümüze taşıyan önemli olaylar ve semboller vardır. Geçmişi gelecekle kucaklamak ve bununla gurur duymak milletimizin vefasının bir göstergesidir. Kısa bir Süre önce kaybettiğimiz Türkiye Futbol Federasyonu Eski başkanı Merhum Hasan Doğan, Görev yaptığı süre içinde erdemli ve müteşebbis kişiliği ile gerek sosyal, gerekse spor camiamızda önemli izler bırakmıştır. Türkiye Futbol federasyonu Başkanlığını üstlendikten sonra futbol camiasını bütünleştirme çabalarında kısa sürede mesafe kaydetmiş olması, Milli takımımızın 2008 Avrupa futbol şampiyonasında elde ettiği başarıda ve bundan sonraki başarılara da bir mihenk taşı olmuştur. Merhum dostum Hasan Doğan anısına düzenlenen Milli Gurur Milli Forma Sergisi 1923’te kurulan ilk kuruluş adıyla futbol heyet-i müttehidesi şimdiki adıyla Türkiye futbol Federasyonunun o günlerden günümüze 86 yıllık tarihinin ve Milli takımımızın bize yaşattığı kahramanlık öyküsünün anlatıldığı serginin, Muş ilimizde vatandaşlarımızla buluşuyor olması hepimiz için ziyadesi ile gurur vericidir” dedi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yoğun mesai ve programları nedeniyle gelemediğini gönderdiği yazıyla belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Keleş’in konuşmasının ardından kürsüde söz alan T.F.F Bölge Müdürü Fatih Tekbudan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Tekbudan, “Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımızın Türkiye Futbol Federasyonunu İşbirliği ile Gerçekleştirildiği ve T.F.F Eski başkanı Merhum Hasan Doğan anısına düzenlenen 28. Milli gurur milli Forma sergisinin açılışında sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Daha sonra serginin açılışını kurdelası Vali Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak tarafından kesildi. Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak tarafından Vali Erdoğan Bektaş’a 49 numaralı üzerinde Erdoğan Bektaş yazan milli takım forması hediye edildi.  Beraberindekiler ile birlikte Milli Gurur Milli Forma Sergisini gezen Vali Erdoğan Bektaş, Hasan Doğan anı defterine duygularını yazdı. Merhum Hasan Doğan’ın çok kısa bir süreliğine Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığını dile getiren Bektaş; “Sayın Hasan Doğan kısa bir sürede olsa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Sayın Hasan Doğan, bu zor görevde kısa sürede herkesin beğenisini kazanmayı başarmıştı. Aramızdan ayrılan Sayın Doğan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Futbol Federasyonunun göstermiş olduğu vefa örneğinden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum” dedi. 

 

 Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri