Skip to main content

Maksad`dan öğrencilere destek

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Aktif sanayici ve işadamları derneğinin (MAKSAD) köye dönüş ve iyileştirme projeleri kapsamında kültür eğitim ve danışmanlık merkezi projesi ile öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını gidermekle birlikte sosyal ve kültürel destek sağlıyor.
Sosyal aktiviteler kapsamında öğrencilere, halı saha maçı, sinema izlenimi gibi aktivitelerle sosyal ortam hazırlayan Dernek, Muş’ta sosyal ortam bulamayan öğrencilerin adeta umut kaynağı oldu. Proje ile sel, doğal afetler ve terör gibi olumsuzluklar karşısında yerinden olmuş, zorunlu göçe tabii tutulmuş ailelerin çocuklarını kapsıyor.
Derneğin Muş Valiliği ile ortak yürüttüğü projeden yaklaşık olarak 180 öğrenci yararlanıyor.
Bunlardan birçoğu yerinden olmuş ancak henüz tespit edilen zararları karşılanamayan ailelerden oluştuğu için birçok aile maddi noktada çocukların eğitimini karşılamak için yetersiz kalıyor. Bu proje ile çocukların eğitim ihtiyacı gideriliyor. İlk öğretim sırasındaki öğrencileri kapsayan proje ile, öğrenciler SBS sınavlarına hazırladığı gibi, sosyal ortam da sunduğu için öğrenciler sonuçtan oldukça memnun kalıyor.
Proje ile öğrencilerin eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirten proje koordinatörü ve MAKSAD Derneği genel sekreteri Mustafa Akdağ, öğrencilerin diğer arkadaşlardan geri kalır bir tarafının olmadığını vurguluyor.
Mustafa Akdağ, “ biz öğrencileri yerinden olmuş köyünü terk etmiş ailelerden seçtiğimiz gibi ihtiyaç duyanlara öncelik veriyoruz. Burada hazırladığımız proje ile öğrencilerin bütün eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bunda valiliğin desteğini bizden esirgemedi. Bizde valiliğin desteğini alarak yoksul, yerinden olmuş öğrencilere imkân sağlıyoruz. Öğrencilerin her geçen gün buraya talebi artıyor. Bizde bu talep karşısında daha fala çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.”.dedi.
Proje sadece eğitim eksikliklerini giderme noktasında olmadığını eğitimin yanında sosyal bir ortam hazırlamayı hedeflediğini belirten Akdağ, “ biz burada sadece öğrencileri liseye hazırlamıyoruz. Burada dersliğimiz var, öğrencilerin teknoloji çağından en iyi yaralanabilmesi için internet odamız var. Sinevizyon gösterimi ile film izletebilmek için hazırladığımız bir derslik mevcuttur. Rehberlik derslerinin sağlıklı işlenebilmesi için rehberlik öğretmenleri ile öğrencilerin daha iyi hayata hazırlanmalarını sağlamaktayız. Öğrencilere kitap, yaprak testi ve deneme gibi yayınlar vererek Kitap noktasında eksikliklerini gideriyor, kaynaklarını zenginleştiriyor, Toplu yaptığımız konferans, seminer gibi bilgilendirme toplantıları ile öğrenciler geleceğe hazırlıyor, girecekleri sınavlarda karşılaşabilecek sıkıntıları anlatıyoruz. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz ile sık sık halı saha maçları düzenliyoruz. Havaların ısınması ile birlikte gezi ve piknik gibi aktiviteleri de hedeflemekteyiz.”şeklinde konuştu.
Projenin öğrenci ailelerini de kapsadığını ifade eden Akdağ, “ biz proje ile öğrencilerin ailelerine ziyaretler de düzenliyoruz. Bununla öğrencilerin emin ellerde olduğunu valilik kontrolünde olduğunu hatırlatıyor ve güvenlerini sağlamanın yanın da öğrencilerin katılımda devamlılığını sağlamış oluyoruz. Aileleri de ziyaretlerimizden memnun kalıyor.
Biz yaptığımız deneme sınavlarının sonuçları ile ailelerine gidiyoruz öğrencinin barı durumunu konuşuyor, başarısının önünde oluşabilecek engellerin kaldırılması için ortak sonuçlar almaya çalışıyoruz. Biz öğrenciler geleceğimiz olduğuna inandığımız için başarılarının önündeki bütün engelleri ailelerinin de desteği ile kaldırmak için çalışıyoruz. Bunlar biz tek başımıza gerçekleştiremezdik. Bu konuda Muş Valiliği bize destek verdi. Öğrencilerin okumasına yardımcı oldukları için valiliğe teşekkürlerimizi sunuyoruz.”diyerek sözlerini tamamladı.
Vedat Çetin isimli öğrenci Muş Aktif İşadamları Derneğinin açmış olduğu Lale Okuma salonu’nun kendilerine umut olduğunu belirtiyor. Her türlü imkânı buldukları için başarmamalarının da önünde hiçbir engelin olmadığını ifade eden Çetin, “ bizim burada eğitim görmemiz için eksikliklerimiz gideriliyor. Biz burada sosyal anlamda ihtiyaçlarımızın da karşılandığına inanıyoruz. Burası olmasaydı. İnternetten araştıracağımız bir konu için bile para veriyorduk. Ancak burada istediğimiz zaman gelip, internetten yararlanabiliyoruz. Arkadaş ortamımız oldukça iyi hepimiz aynı durumda olduğumuz için bir eşitsizlik söz konusu değil.”diyerek memnuniyetini dile getirdi.
 Muşun Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri