Skip to main content

Kurtulmuş SP mitingine katıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta partisinin düzenlediği mitinge katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:“Aba altından sopa gösterip seçmeni tehdit ediyorlar” dedi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarla muhalefetin incir kabuğunu doldurmayan sebeplerden ötürü meydanlarda tartıştıklarını belirterek, “İktidar Partisi Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile, Doğu ve Güneydoğu’da ise Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile tartışma ortamına giriyor. Her seçim bir oyundur, bir kişinin oyudur. O oy da senin oyundur, ver oyunu boz oyunu diyoruz” dedi.

Saadet Partisi tarafından Muş Belediye Meydanı’nda ‘Saadet Var Fark Var’ mitingi düzenlendi. Cumartesi günü saat 14.00’de Bingöl’den karayolu ile Muş’a gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Konuşmasına Ak Parti’ye yüklenerek başlayan Kurtulmuş, meydanlarda Karagöz Hacivat oyunu oynandığını söyleyerek, “Maalesef Türkiye bu seçime giderken, seçim meydanlarını görüyorsunuz. Meydanlarda iktidar ve ana muhalefet partisi arasından incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalar sürüyor. İktidar partisi Türkiye genelinde CHP ile Doğu ve Güneydoğu’da DTP ile tartışma ortamına giriyor. Her seçim bir oyundur, bir kişinin oyudur. O oy da senin oyundur, ver oyunu boz oyunu diyoruz. Bir şey daha yapıyorlar, Anadolu’nun birçok yerinde iktidar partisine oy vermezseniz hizmet gelmez diyorlar. Aba altından sopa gösteriyorlar, seçmeni tehdit ediyorlar. Köyleri yakılan yıkılan ve geri dönmek isteyen vatandaşlara oy çıkmazsa para vermeyiz diyorlar. Şimdi hesap bozuluyor, oyun bozuluyor ve 29 Mart’ta Muş kendisine, geleceğine oy veriyor” dedi.

Kurtulmuş, “Gelip sizlere ne desinler, 8 yıldır görevdeler. Dünyanın en güzel ovaları burada, tarım para ediyor mu? Tütünden, şeker pancarından para kazanıyor musunuz? Niçin burada kota uyguluyorlar? Niçin ektirmiyorlar? Hiç düşündünüz mü? Sizin şeker pancarınıza kota koyuyor; Muş’taki Ahmet, Mehmet üretip kazanmasın ama elin Amerikalısı gelip tatlandırıcı satsın diye pancara kota koyuyor. Benim insanım üretmeyecek, Amerikanın Conisi, köylüsü mısırdan tatlandırıcı üretip burada satıyorlar. Oyun bu. Gelip ne diyecekler, biz sizin tütününüzü beş para etmeyecek hale getirdik diyecekler. Gelsinler söylesinler. Philip Morris gelip burada sigara satacak diye sizin tütünüz burada para etmiyor. Türkiye’nin her tarafından tarım para etmiyor, işsizlik almış başını gidiyor. Temmuz’dan bu yana 1,5 milyon insan işsiz duruma gelmiş. Meydanlarda IMF ile anlaşmayın dedikçe Başbakan kızıyor. İMF ile ne zaman anlaşacağını gelip millete soracak. Çünkü İMF Türkiye’yi bu hale getirdi. Saadet Partisinin geldiğini gördükleri için İMF ile imzayı seçim sonrasına bırakıyorlar. Çünkü imzalarsa sizin oy vermeyeceğinizi biliyorlar. Onun için Muşlular 29 Mart’ta öyle bir işaret fişeği atacaksınız ki sadece seçimi kazanmakla kalmayacaksınız rekor bir oyla belediye başkanı seçeceksiniz. Bu işaret fişeği Ankara’dan, Brüksel’den, IMF’den, Telaviv’den görülecek” dedi.

Halkı SP’ye davet eden Kurtulmuş, “29 Mart’a çok az bir zaman kaldı. Muş kararını vermiş ancak bütün Muş’lu kardeşlerim hangi partiye oy vermişse versin bütün kardeşlerimizi baba evine, kendisine, milletin adresi olan Saadet Partisi’ne davet ediyoruz. Saadet Partisi’ni adresini tanımlayan dört farklı alameti var. Saadet Partisi önce ahlak ve maneviyat diyen bir partidir. Saadet Partisi yerli bir partidir, buranın değerlerini önemseyen bir partidir. Saadet Partisi Brüksel’de, Telaviv de, New York’ta, Moskova da ne olduğunu herkesten çok iyi bilir. Ama Saadet Partisi asla ve asla oradan esen rüzgârlarla yönünü değiştirmez, rotasını değiştirmez. Saadet Partisi özgürlükten, adaletten ve refahtan yana bir partidir. Bu memleketen yaşayanlar arasından hiçbir ayırım gözetmeksizin, kimsenin kimseye üstünlüğünü olmadığını kabul eden partidir. Herkesi Allah’ın yeryüzündeki halifesi olarak görür ve herkese insanca muamele eder. Saadet Partisi sömürücülere, zalimlere, despotlara prim vermez. IMF önünde düğme iliklemez, kapılarında beklemez, ABD karşısında el ovuşturmaz, İsrail karşısında diz çökmez. Maneviyatçılığı benimseyen, özgürlükten, adaletten yana yerli bir partiyiz biz. Kim bu görüşleri benimsiyorsa hoş gelsin, sefa gelsin. Kalbimizde, kapımız da açıktır” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri