Skip to main content

Köylülerden yol talebi

Muş Haber Fotoğrafı

  İl merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ağartı Köyü´ne bir süre önce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından asfalt yol yapıldı.

Ancak asfalt yolun topraktan yapıldığını iddia eden köylüler, bu durumun düzeltilmesini istiyor. Arazi yolu da olmayan köyde biçtikleri otu sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundular. Yola döşenen asfaltın bozuk olduğunu ve yoldan araç geçişi sırasında sürekli toz kalktığını ifade eden vatandaşlar, bu nedenle evlerinin camlarını açamadıklarını belirttiler.

Yazın toz, kışın ise çamur olduğunu vurgulayan köy sakinlerinden Muhtesim Kılıç, yol nedeniyle tutanak tutturduğunu belirtti. Kılıç konuşmasında: Ağartı köyümüzün anayol asfaltı bozuktur. Yaklaşık olarak 150 metre yolumuz topraktan asfalt yapılmıştır. Muş İl Özel İdaresine 2014 yılında iki tane dilekçe verdim. Yine bu konuda BİMER´e başvurularım oldu. Tarafıma BİMER´den cevap verildi. Ama sorunlarımız çözülmedi. Yolumuzun yapılması ile ilgili Muş İl Özel İdaresine geldim. Yetkililerle görüşmek istedim. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü ile geçen yıldan beri birkaç kez görüştüm. Her görüşmemizde asfalt için keşif göndeririz dedi.

Ben Valiliğe dilekçe verdikten sonra keşif için personel gönderdiler. Fakat 150 metre asfalt yolumuz ile arazi yolumuz henüz yapılmamıştır. Ayrıca Valiliğe dilekçe verdikten sonra Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü ile Genel Sekreter benimle görüşmüyorlar. Köyümüzde yapılmayan yol için çocuklarımız devamlı hasta olup tedavileri aile hekimi ile Muş Devlet Hastanesinde yapılmaktadır. Muş İl Özel İdaresinin göndermiş olduğu keşfi kabul etmiyorum. Bu konuda Valilikten başka bir keşif istiyorum. Ağartı köyümüzde yaklaşık olarak 30 hane vatandaşın arazi yolları olmadığından, mahsulümüz arazide kalmıştır.

Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Yol sorunlarımız olarak ben yetkililerden şikayetçiyim ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, sorunlarının çözülmesi için Valilik ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği´nden yardım bekliyor.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri