Skip to main content

Köylüler hizmetten memnun

Muş Haber Fotoğrafı

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kentin güney kesiminde bulunan köylere yapılan köprüler köy halkının büyük beğenisini kazandı. Muhtarlar hizmetlerden dolayı Valiliğe teşekkürlerini ilettiler.

Kentin güney kesiminde bulunan ve her yıl bahar aylarında su seviyesinin yükselmesi ile ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşayan Alaniçi, Üçevler, Ağıllı köylerinde yapılan köprü ve menfez çalışmaları köy halkını memnun etti.

Çalışmalardan dolayı son derece memnun olduklarını kaydeden Alaniçi Köyü Muhtarı Yusuf Özdemir, köyde yapılan içme suyu, köprü, menfez ve stabilize çalışmaları sayesinde köyde yaşam kalitesinin arttırıldığını ifade etti. Derelerdeki köprülerin ulaşımı aksattığını ancak başlatılan çalışmalar ile bu sıkıntıdan kurtulduklarını kaydeden Muhtar Yusuf Özdemir, “Köyümüzde yapılan menfez, köprü, içme suyu ve stabilize çalışmaları köylü vatandaşlarımızı son derece memnun etmiş, köyümüzde yaşam kalitesi arttırılmıştır. Çalışmaların yapılmasında emeği geçen Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a, Vali Yardımcımız İlyas Gün’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Ulaşımda yaşanan sıkıntılar ile sürekli gündeme gelen Üçevler Köyünde yapılan köprü, menfez ve yol çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren Üçevler Köyü Muhtarı M. Can Yetiş, “sürekli köyümüzün sorunları ile ilgilenen Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında köyümüze yapılan menfez ve köprülerin özellikle dere yataklarında su seviyesinin yükseldiği dönemlerde ulaşımı aksatmaması köylülerimizi memnun etmiştir. Yıllardır yaşanılan bu sorunun giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, şükranlarımı iletirim” dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün kentin güney kesiminde bulunan köylerde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gün, köylü vatandaşların yıllardır yaşadıkları sorunları göz önüne alarak bunların giderilmesi yönünde projeler hazırlanarak hayata geçirildiğini söyledi.

Kırsal kesimdeki köylerde yapılan ve köylü vatandaşların büyük beğenisini kazanan çalışmalar ile ilgili olarak görüşünü aldığımız Vali Yardımcısı İlyas Gün makamında gazetemize yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Üçevler, Alaniçi ve Arıköy köylerinden geçen dereler özellikle de bahar aylarında sularının yükselmesinden ulaşımı adeta imkansız hale getiriyordu. Yine Üçevler-Ağıllı köyleri arasında bulunan ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü döneminde yapılan büyük menfezler kısmen tahrip olduğundan ulaşım sıkıntıları oluşmakta idi.

Bu sorunların çözümlenmesi için tasarlanan projeler yüksek maliyet gerektirdiğinden ve ödenek yetersizliğinden bu güne kadar beklediği bilinmektedir.

Sayın Valimizin talimatıyla İl Özel idaresi tarafından yaz boyunca bu alanda yol genişletme çalışmaları yapılmıştır. Ağustos ayında oluşan ani yağışlar ulaşım zorluklarını hat safaya çıkarmış, genel meclis üyeleri ile muhtarlarımızın başvuruları, yoğun vatandaş talepleri sayın valimize iletildiğinde yine talimatlarıyla alternatif proje çalışmaları yapılarak yaklaşık 1 milyon ytl maliyetli proje hazırlanmıştır. Tahmini maliyetin 1/3 ne tekabül eden projeler ihale edilerek KDV hariç 350 bin YTL bedelle sözleşmeye bağlanan sanat yapıları ve dolgu işleri tamamlanmıştır. Mevsim şartları müsaade ettiğinde sözleşme kapsamında bulunan eski menfezlerin tamiratı da tamamlanacak olup stabilize programına hazır hale gelecektir. Yapılan üç büyük kemer menfezler ilimiz köy yol ağlarında ilk defa uygulanmıştır.

lternatiflerine göre son derece kullanışlı ve ekonomik olduğunu iddia ettiğimiz bu projelerin ne kadar kullanışlı olduğu hususunu hep beraber yılı içinde göreceğiz. Başta İl Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri