Skip to main content

Beslenme ve Hijyen yarışması yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında öğrenciler beslenme ve hijyen konularında bilgilerini yarıştırdılar. Muş’ta ilköğretim okulu 7’nci sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgi yarışması Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. İl ve ilçelerde bulunan 80 ilköğretim okulunun katıldığı yarışmada finale kalan Varto Atatürk İlköğretim Okulu, Hasköy Merkez İlköğretim Okulu ve Malazgirt Alparslan Kız YİBO’yu temsil eden öğrenciler birinci olabilmek için bilgilerini yarıştırdılar.

Muş’ta ilköğretim okulları ikinci kademe öğrencileri arasında sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivite ve hijyen konuları başta olmak üzere, temel sağlık konularını içeren ödüllü bilgi yarışması ilgi gördü. Üç okulun yarıştığı final yarışmasında öğrencilere 15’er soru yöneltildi. 15’inci soruya kadar tüm sorulara cevap verilirken denge 15’inci soruda bozuldu. 15’inci soruya yanlış cevap veren Varto Atatürk İlköğretim Okulu elenip üçüncü olurken iki okul arasında birinciyi belirlemek için yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonrasında Malazgirt YİBO’yu temsil eden öğrenciler 280 puanla birinciliği alırken Hasköy merkez İlköğretim Okulu öğrencileri de ikinci oldu.

Yarışma sonrasında birinci olan öğrencilere diz üstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere dijital fotoğraf makinesi ve üçüncü olan öğrencilere de mp3 çalar ile eğitim seti hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler, düzenlenen yarışmanın amacına ulaştığını ve il genelinde oldukça heyecanlı yapıldığını belirterek, “Bakanlığımızın Milli Eğitim bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği yarışma ilimizde sonuçlandı. Bu yarışmanın amacı öğrencilere dengeli beslenme alışkanlığı ve hijyen kurallarını öğretmek amacı ile düzenlenmiştir. Bu yarışmanın amacına ulaştığına inanıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında yarışma ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi. “Dünyada sebebi bilinen ölümler incelendiğinde kalp hastalıklarından ölümlerin birinci sırada, kanserin ikinci sırada olduğu ve daha sonrada verem gibi kronik hastalıkların geldiği ve yılda milyonlarca insanı bu hastalıklardan yaşamını kayıp ettiği bilinmektedir. Bu hastalıkların nedenleri incelediğinde de bu yarışmanın ana teması olan ve bütün kesimlerce çokta dikkat edilmeyen sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite eksikliğinin olduğu bilinmektedir. Bu gerçeklerden hareketle geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu yarışma aracılığı ile toplumda bu konuda bir farkındalık meydana getirmek ve bunun sonucunda da bu gelecek nesillerin bu kronik hastalıklara yakalanma riskinin azaltmaktır. Hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle okul çağı çocuklarının pek çok besin öğesine olan ihtiyacı hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazla olmaktadır. Bu dönemde çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanması ile yeterle ve dengeli beslenmeleri oldukça önemli bir konudur. Ayrıca sağlıklı beslenmenin yanı sıra hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi, fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması ve bu konuların desteklenmesi sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığı koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, halkın sağlıklı beslenme konusundaki duyarlılığını arttırmak ve bu konuda bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli programlar yürütmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan “İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitim Programı” kapsamında;İlimizdeki İlköğretim Okullarının 7.sınıf öğrencileri arasında sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivite ve hijyen konularında ödüllü bir bilge yarışması düzenlenmiştir. Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şubesi İşbirliği ile İl ve İlçe birincilerinin belirlenmesi amacıyla 18-20 Kasım 2008 tarihleri arasında emele yarışmaları yapılmış ve Aralık ayında yapılacak finallere katılacak okullar belirlenmiştir. Bu kapsamda İli Merkezine bağlı 17 İlköğretim Okulunun katılımı ile 18-20 Kasım 2008 tarihleri arasında, İlimiz Ticaret Meslek Lisesi Salonunda okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımları gerçekleştirilen elemeler sonucu Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu finale yükselmiş ve Merkez İlköğretim Okullarını birincisi olarak İlçe finalist okulları ile 24 Aralık 2008 tarihinde yapılacak finalde yarışma hakkını kazanmıştır. Yarışma sonunda; birinci olan okulun her bir öğrencisine birer notbuk bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere MP3 çalar ve eğitim Cd’leri armağan edilmiştir. Ayrıca dereceye giren öğrenciler başarı belgesi Okul Müdürlerine Teşekkür belgesi ile taltif edilmiştir.”

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri