Skip to main content

Köylere Kürtçe isim tartışması

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Genel Meclisi Başkanı Abdulbaki Alp, köylere Kürtçe isim verilmesi için karar aldıklarını söyledi. Vali Erdoğan Bektaş’ın yasal süre içerisinde kendilerine cevap vermediğini belirten Alp, kararın resmiyet kazandığını savundu.

Merkez ve ilçelere bağlı köylerin tabelalarına Türkçe isimlerin yanı sıra Kürtçe isimlerin verilmesi için İl Genel Meclisi karar aldı. Alınan kararla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Abdulbaki Alp, birkaç hafta önce yaptıkları oturumda 7 ret oyuna karşın 15 evet oyuyla kararın meclisten geçtiğini söyledi. Kararı onaylanmak üzere 15 Kasım 2010 tarihinde Vali Erdoğan Bektaş’a gönderdiklerini belirten Abdulbaki Alp, yasal sürenin 7 gün olmasına rağmen Vali Bektaş’ın henüz kendilerine cevap vermediğini kaydetti.

Vatandaşların rahat edebilmeleri için Türkçe köy isimlerinin yanına eski köy isimlerinin eklenmesini de talep ettiklerini söyleyen Alp, meclis üyelerinin ilçelerde ve beldelerde bu konu ile ilgili olarak rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. İl Genel Meclisinde alınan kararların 5 gün içerisinde Valiliğe sunulmaması halinde karar sayılmadığını hatırlatan Alp, Valinin ise kendisine gönderilen kararın sonucunu 7 gün içerisinde kendilerine bildirmesi gerektiğini belirterek; “Oysa bu karardan önce ve sonra aldığımız bütün kararların sonucu gelmiş fakat bu kararımızın sonucu gelmemiştir. Biz de diyoruz ki 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince belirtilen süre içerisinde sonucu bildirilmeyen karar kesinleşmiştir. Biz de kanunlar doğrultusunda kararın kesinlik kazandığını söylüyoruz. Kararımızın sonucu bize gelmemiştir. Kanun gereği sonucu gelmeyen karar da kesinleşmiştir” dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ın ilin en üst makamı olduğunu hatırlatan Alp, kanunlara riayet edilip kararın uygulanması gerektiğini söyledi.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri