Skip to main content

KOSGEB Muş’a kazandırdı

Muş Haber Fotoğrafı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Muş İl Müdürü (KOSGEB) Kenan Mergen, bugüne kadar düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 2 bin 915 kursiyere girişimcilik sertifikası verdiklerini ve 408 işletmeye ise 4 milyon 738 bin lira destek sağlandığını açıkladı.

KOSGEBin Muşta 2012 yılında kurulmasından bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Kenan Mergen, İlimizde 2012 yılında 217, 2013 yılında bin 200, 2014 yılında 870, 2015 yılında ise 628 kursiyere uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Ayrıca 2012 yılında 51 işletmeye 583 bin lira, 2013 yılında 101 işletmeye 1 milyon 411 bin lira, 2014 yılında 151 işletmeye 1 milyon 600 bin lira ve 2015 yılında 105 işletmeye 1 milyon 144 bin lira destek verilmiştir dedi.

KOSGEBin kuruluşu ve amaçları ile ilgili olarak bilgi veren Mergen, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının İlgili Kuruluşu olarak, ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kurulmuş olan KOSGEB, bu tarihten 2009 yılına kadar, sadece imalat sanayi KOBİlerine hizmet ve destekler vermiştir. Ancak, ülkemizde imalat sanayi sektörü dışındaki sektörlerin ekonomik katma değer üretme ve istihdam oluşturma potansiyelinin artması ve imalat sanayi dışındaki sektörlerdeki KOBİlerden gelen talepler, KOSGEBin hedef kitlesini tüm KOBİleri kapsayacak şekilde genişletmesi gerekliliğini gündeme getirmiştir. Bu doğrultuda 3624 sayılı KOSGEB Kuruluş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5891 sayılı Kanunuun 5 Mayıs 2009 tarih ve 27219 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ’ler de KOSGEB hedef kitlesine dâhil edilmiş ve KOSGEB ülkemizin KOBİlerden sorumlu tek ulusal kamu kuruluşu niteliğine kavuşmuştur. 2009 yılına kadar İmalat sanayi işletmelerinden 400.000 işletmeye destek verilirken 2014 yılı itibariyle KOSGEBin destek verdiği işletme sayısı 3.500.000 işletmeye ulaşmıştır dedi.

KOSGEB 2012DEN BERİ MUŞTA

KOSGEBin amacı ile ilgili olarak açıklamasını sürdüren Mergen, Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİlerin) payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek ve KOSGEBin hedef kitlesini; 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren KOBİler oluşturmaktadır dedi.

KOSGEB Muş Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2012 yılı ikinci yarısı itibariyle hizmet vermeye başlamış ve her geçen gün destek limitlerini artırarak devam etmektedir.

KOSGEB DESTEKLERİ İLE GİRİŞİMCİLERİN YANINDA OLMUŞTUR

Ekonomik kalkınma ve istihdam, sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Mergen açıklamasını şöyle sürdürdü; KOSGEB Girişimcilik Destek Programı başlatılmış ve geçen yıllar içinde binlerce girişimciye KOSGEB Destekleri verilerek girişimcilerin yanında olmuştur. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi KOSGEB tarafından sağlanmıştır.

GERÇEK GİRİŞİMCİLER DESTEKLENMEKTEDİR

Girişimcilik sertifikası alan girişimci adaylarına da uyarılarda bulunan Mergen, Sizler geleceğin KOBİ leri olarak ilimiz ekonomisine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak girişimciler olacaksınız. Sizden isteğim kendinizi maddi ve manevi olarak hazır hissettiğiniz zaman işletmelerinizi kurmanız ve kurmuş olduğunuz işletmeler için bizden de destek başvurusunda bulunmanızdır. Unutmamak gerekir ki KOSGEB destekleri aracısız ve ücretsiz verilmektedir şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri