Skip to main content

Kışın faturası ağır..

Muş Haber Fotoğrafı

Kentte yaşamı olumsuz yönde etkileyen kış mevsimi süresince yapılan karla mücadele çalışmalarından sonra şimdi de onarım çalışmaları başladı. Belediye ekipleri tahrip olan yolları onarmaya başladı.

Ağır şartlarının yaşandığı kentte karla mücadele çalışmalarından dolayı tahrip olan yollarda onarım çalışmaları başladı. Şehir merkezinde tahrip olan yolların onarılması için çalışmalarını sürdüren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü hazır asfalt ve kilitli parke taşları ile yollarda meydana gelen çukurları onarıyor.
Ağır kış şartlarından dolayı şehir merkezindeki yollarda meydana gelen çukurları doldurmak için hazır asfalt çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri kilitli parke taşı döşemelerinin olduğu güzergahlarda da meydana gelen tahribatlarda da onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının ve soğuk havanın etkili olduğu kentte yolların ve kaldırımların bir hayli tahrip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, kardan temizlenen bölgelerde meydana gelen tahribatları süratle onardıklarını söyledi. Dede, kış mevsimin belediyeye ağır külfet yüklediğini belirterek, kar yağışı etkili olduğu sürece karla mücadele çalışmalarının yapıldığını ancak yağışların durmasından sonra ise bir yandan tahrip olan yol ve kaldırımlarda onarımlara başladıklarını bir yandan da kar taşıma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İlimizde yaşanan çetin kış şartları nedeniyle tahribata uğrayan yolların onarımını Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yapıyor. Geçen yıl kış mevsiminden sonra meydana gelen çukurlarda deneme amaçlı kullanılan ithal asfaltın olumlu sonuç vermesi üzerine ekipler bu yılda aynı uygulamayı yaparak tahribatları gidermeye gayret ediyor.

Şehrin ana ve ara yollarında kullanılmak üzere alınan pratik dökümlü sıcak asfalt Fen İşleri çalışanları tarafından kolay bir şekilde uygulanmaya devam ediliyor.
“İlk defa geçen yıl kullanılan asfaltın özelliği ise 25 kg.’lık torba içerisinde oda sıcaklığında uzun süre özelliğini kaybetmeden erimiş ve sıcak hali ile kullanımda pratik olmasıdır” diyen, Belediye Fen İşleri Müdürü Cemalettin Seviş “bu asfaltla çukur bölümler atık maddelerden temizleniyor, daha sonra pürümüzle çukurların ıslaklığı kurutularak, açılan torbaların asfaltı çukura boşaltılıyor. Kürek yardımı ile düzeltilen zeminin üzerinden son olarak da silindirin geçmesi ile işlemi tamamlıyoruz” dedi.
Seviş, bu pratik yöntemle kısa sürede caddelerin tahribatlı bölgeleri düzeltilerek ulaşımda rahatlama sağlanacağını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, “ilimizde kış şartlarının çok ağır olması nedeniyle tahrip olan yollar Belediye ye ek bir külfet getirmektedir. Aldığımız bu ithal asfalt ile iş makinesi vb. teçhizatın kullanılmasına gerek kalmadan daha düşük maliyetle yollarımızın çukurlarını yama yaparak eski haline dönüştürebiliyoruz. İlk önce Bu asfalt her türlü hava koşullarında kullanılabilen ve oda sıcaklığında uzun süre stoklama özelliğine sahip bulunması nedeniyle de hem pratik hem de düşük maliyetli olduğundan oldukça iyi bir malzemedir” dedi. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri