Skip to main content

Kış Mevsimi ile Birlikte Aktarlar Yoğun İlgi Görüyor

Muş Haber Fotoğrafı

Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bu günlerde, insanlar vücut dirençlerini artırmak amacıyla aktarlara akın etmeye devam ediyor.

Fırat Demir Kent Haber

Muş’ta kışa hazırlıklarını tamamlayan aktarlarda, yağışlarla birlikte satışlarda artış gözlemleniyor. Üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı faydalı olduğu düşünülen bitkisel ürünlere olan vatandaş ilgisi her geçen gün artıyor. Aktarlar, artan ilgi karşısında piyasaya katkılı sahte ürünlerin çıkabileceği konusunda vatandaşları uyarmakta ve güvendikleri, bilindik yerlerden alışveriş yapmalarını önermektedir.

Uzun yıllardır aktarlık yapan Melih Bingöl, içerisinde katkı bulunan ürünlerden uzak durmanın önemine vurgu yaparak, “Müşterilerimiz bunlara nasıl dikkat edecekler? Bu hileler gözle ayırt edilemez. Ancak lezzetlerinden, tatlarından anlayabilirler. İnsanlar alışverişe çıktıklarında güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalılar. Müşteriler, ürünün imalat noktalarını sorgulamalı, Bakanlık onayı olduğunu kontrol etmelidir. Kafalarına takılan herhangi bir şey olduğunda satıcıdan mutlaka bilgi istemelidirler. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak, sahte ürünlere maruz kalmamak için yapacakları en iyi şey, güvendikleri baharat satıcılarından alışveriş yapmaktır” dedi.

Özellikle kış mevsiminin etkisini artırdığı bu günlerde satışların da arttığını ifade eden Bingöl, “Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde yoğun talep görüyoruz. Yüzyıllardan beri aktarlık işini sürdürüyoruz. Biz, hastalıkların teşhisinin ve tedavisinin kesinlikle modern tıbbın işi olduğunu söyleriz. Teşhis ve tedavi tamamen tıbba aittir, biz ise doğal ürünlerle gıda takviyesi yaparız. Günümüzde kullanılan ilaçlar, bu doğal ilaçların sentetikleşmiş halidir. Birçok bitkinin insan sağlığı üzerindeki etkileri bellidir. Örneğin, soğuk algınlığına iyi geldiği söylenen çay gibi ürünleri öneriyoruz. Birçok sağlık uzmanı da bitkisel çözümleri tercih ediyor. Özellikle, kendi istekleri doğrultusunda bitkileri karıştırarak önerilerde bulunan birçok hekimimiz var” dedi.

Kış aylarında özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal, nar çiçeği ve kuşburnu gibi ürünlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bingöl, “Kış aylarının vazgeçilmezleri olan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, nar çiçeği ve kuşburnu gibi ürünlere şu anda büyük talep var ve bazen ürün bulmak zor olabiliyor. İlaçlar, çoğu zaman insanların ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Bu doğal bitkiler, özellikle farenjit ve öksürük gibi hastalıklarda etkilidir. 1988 yılından beri bu işi yapıyorum ve gerçekten böyle bir talep beklemiyordum. Halkımız bu konuda bilinçlendi ve doğal ürünlere yönelmeye başladı. Muş ilinde bu kadar büyük bir talep olacağını tahmin etmiyordum. Bu durumu, insanların doğal ürünlere geri dönüşü olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri