Vali Ali Çınar, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Muş Şube Başkanlığını ziyaret etti. Cumartesi günü saat 14.00’te İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Şube Başkanlığını ziyaret eden Vali Çınar, Dernek Başkanı Murat Meriç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
TÜMSİAD’ın Muş için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Vali Çınar, TÜMSİAD’ın Muşlu işadamları için rol model olması gerektiğini ifade etti.
Muş’un gelişmesi ve kalkınması için çaba sarf eden her kurum ve kuruluşun kendileri için büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Vali Çınar, “kuruluşundan bu yana Muş ortak paydası etrafında çalışmalarını sürdüren TÜMSİAD Muş Şube Başkanlığını çalışmalarını büyük bir beğeni ile takip ediyorum. Amaç Muş’a hizmet etmek olduktan sonra her kurum, kuruluş ya da dernek bizim çok önemlidir. Bu amaca hizmet ettiğini düşündüğümüz TÜMSİAD Muş şube Başkanlığına da bu nedenle büyük önem verdiğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
“HAK VE ADALET ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETTİK”
Muş’a geldiği ilk günden bu yana hak ve adalet çerçevesinde, herkese eşit mesafede yaklaştığını altını çizen Vali Çınar, “3 Ocak 2011 tarihinde Muş Valiliği görevine başladığım günden bu yana, yaptığım her işte hak ve adalet çerçevesinde hareket ettim. Hiçbir kurum, kuruluş ya da şahıs arasında ayrım yapmadım. İnsanlarımızı, hangi düşünceye sahip olursa olsunlar, ‘herkes bizim vatandaşımız’ mantığı ile değerlendirdim, değerlendirmeye de devam edeceğim.”diye konuştu.
“KİMSE BİZİM İÇİN ÖTEKİ DEĞİL”
Hiç kimse arasında bir fark gözetilmemesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çınar, herkesin ortak paydasının Muş olması gerektiğinin altını çizdi. Çınar, “hiç kimse bizim öteki değildir” dedi.
Devletin herkesi kucaklaması gerektiğini, kendisinin de bu doğrultuda hareket ettiğini ifade eden Çınar, “hak, adalet ve iletişim çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Devletimizin gücünü, şefkat dengesi doğrultusunda vatandaşlarımıza yansıtabilmek en büyük amacımız.”şeklinde konuştu.
ÖZEL İDARE BÜTÇESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İl Özel İdaresi bütçesinin oy birliği ile kabul edilmesinin, Muş ortak paydasında birleşmenin en güzel örneklerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Çınar, “bir çok defa altını çizdiğim gibi, amaç Muş’a hizmet etmek olunca, güzel sonuçların ortaya çıkması da kaçınılmaz oluyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçemiz, oy birliği ile kabul edildi. Bu da işleyişimizin, bakış açımızın doğruluğuna örnektir.”dedi.
“BİZDEN SONRAKİLER BİZİ GEÇMELİ”
Memlekete hizmet noktasındaki amacın, bir önceki zaman diliminde yapılan başarılı çalışmaların arttırılması gerekliliği olduğuna işaret eden Vali Çınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, buraya geldiğimizde hedefimiz, bir önceki Valimizden daha büyük çalışmalar yapmaktı, bunun için kendimize hedef belirledik ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Buradan gittikten sonra, yerimize gelen Valimizin de bizden daha başarılı işler yapmasını arzu ediyoruz. Kalkınma ve gelişmişlik ancak bu şekilde olur. Bu düşünce yapısı yerleştiği vakit, gelişmenin önünde hiçbir engel kalmaz. Biz, bu şekilde bir düşünce tarzının yerleşmesini arzu ediyoruz.”
Ziyaret nedeniyle memnuniyetini ifade eden TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç, Muş’un kalkınması noktasında Vali Çınar’a büyük görevler düştüğünü ifade ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Meriç, TÜMSİAD’ın çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.
Muş`un Sesi Gazetesi


