AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulan küçük ölçekli istihdam alanlarının açılmasına yönelik projelerden yeterince yararlanılmadığına dikkat çekerek, Muşlulardan bu tür projelerden faydalanmak için girişimlerde bulunmalarını istedi. Muş’taki sıkıntılarının başında işsizlik ve yoksulluk geldiğini vurgulayan Karayağız, şunlmarı dile getirdi: “Bu sorunun üzerine hükümet olarak sürekli gitmiş ve özellikle yoksul vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için sosyal yardımlar yaparak Sosyal Yardımlaşma Fonundan ve diğer fonlardan bu hemşerilerimizi yararlandırmaya çalıştık. Fakat bu çalışmalar hepinizin de bildiği gibi geçici çözümlerdir. Çünkü yoksullukla mücadelenin temelinde işsizlik problemini yatmaktadır. Bizlerde bu konuda milletvekilleri olarak elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. İşsizliği azaltabilmek ve vatandaşlarımıza yeni istihdam kapıları açabilmek için uğraşmaktayız. Hükümet olarak da bu konuda vatandaşlarımıza tam destek vermekteyiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Destekleme Fonu tarafından yürütülen bu projelere Muş ilimizden yeterince müracaat olmamıştır. Proje kapsamının Haziran 2006’da sona ereceğinden bunu yeniden halkımıza duyurmak istedim. Gelir getirici küçük ölçekli projelerin amacı, yoksul birey veya hanelerin kendi geçimlerini sağlayacak işleri kurmaları, gelir elde etmeleri ve başlattıkları çalışmaları uzun süre devam ettirebilmeleridir. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan (SSK, Bağ-Kur, Emekli sandığı gibi), vergi kaydını bulunmayan ve aktif esnaflık yapmayan herkes müracaat edebilmektedir. Hazırlanacak Proje Konuları ise Gelir Getirici Projeler için herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır. Mevcut ekonomik faaliyetlerde üretim ve verim artışı sağlanması ya da potansiyel kaynaklardan yararlanarak gelir elde edilebilmesi amacıyla; bitkisel üretim, tarımsal ürün işlemeleri, el sanatları, hediyelik-turistik eşya üretimi, her türlü ticaret, perakendecilik, satış-pazarlama, kuaför, şekerleme imalatı, internet cafe, telefon bayii, bilgisayar bakım satış, oto tamir ve bakım, vb. her türlü konuda proje sunulabilir. Gelir Getirici Projelere Verilen Destek Miktarı Gelir getirici projeler için kişiler ister bireysel isterlerse grup halinde müracaat ile kentsel alanda kişi başı 5000 dolar, kırsal kesimde yoksul birey ya da hane başına en fazla 3.000 ABD dolarına eşit YTL tutarına kadar destek sağlanmaktadır. Kişisel limitleri geçmemek üzere, birden fazla kişinin bir araya gelerek uygulayacağı grup bazlı ortak projelerde alabileceği gibi, toplam grup projelerin bütçe 100.000 ABD doları eşdeğeri YTL’yi aşamaz. Ödemeleri faizsiz olup; Bir yıl ödemeksizin 3 yıl içinde 3 eşit taksitte ödenmektedir.
Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde Yerel Girişimcileri artırmak ve istihdam fırsatları artırmaya yönelik çalışmalar yapılmış olup bunlardan biride Yerel Girişimler kapsamında, yoksul insanlarımızın gelir ve hayat standardını yükseltebilmek amacı ile hazırlanıp uygulanabilecek proje ortaya koymak ve hayata geçirerek iş imkanları oluşturmaktır.
Müracaatlar ilçe kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılmaktadır” Haber: Emrullah Özbey
Karayağız: SYDV projelerinden yararlanın.
Haber Kategorileri :
076
Mart 14, 2006 4:19 PM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri
Kültür Sanat Haberleri
Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti