Skip to main content

Kar kenti kapladı

Muş Haber Fotoğrafı

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kentin dört bir tarafını beyaz bürüdü. Belediye ekipleri dün sabahtan itibaren şehir içi yollarda karla mücadele çalışmalarına başladı

Kentte önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Geçen yıllara oranla oldukça geç kalan kar, önceki gün etkisini göstererek şehre beyaz gelinliğini giydirdi.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar yağan kar şehir içi ve şehirlerarası trafikte aksamlara sebep oldu. Karın gece yağması sebebiyle trafikte yoğunluk olmaması keşmekeş yaşanmamasına sebep olurken, dün sabah uyanan vatandaşlar camlarından beyaza bürünmüş bir şehirle karşılaştılar.
Muş’ta etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle Muş-Bitlis, Muş-Bingöl ve Muş-Ağrı karayolunda trafik ekipleri sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, şehir içerisinde ise trafik akışının sağlanması için ekipler sabahın ilk ışıkları ile çalışmalarını sürdürdü. Bir haftadan beri etkili olan soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, etkili olan kar yağışı beraberinde ılıman bir havayı da getirdi. Soğukların ardından vatandaşlar karın keyfini çıkardı.

Belediye ekipleri dün sabahtan itibaren şehir içi yollarda karla mücadele çalışmalarına başladı. Kentte kar yağışının etkisi sürdürdüğü ancak öğleden sonra yerini sağanak yağmura bıraktığı görüldü. Uzun ve çetin kış mevsiminin başlamasından sonra kar yağışı ilk defa dün etkisini gösterdi. Kentte hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeni ile ana ve ara caddelerde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarına ara vermedi.
Karın kentte ulaşımı ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar, “ekip ve araçlarımız ile karla mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Şehir içinde ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Ana ve ara caddelerimizin tümü ulaşıma açık. Ancak sürekli olarak greyder ve kepçelerimiz yol açma çalışmaları yapıyor” dedi.

Kentte yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı karayollarında da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu. Sürücülerin bir hayli zorluk çektiği ulaşımda karayolları ekipleri aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü.
Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar, kış mevsiminde sıkıntıları asgariye indirmek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini ifade etti. Muş Belediyesi kar temizleme ekipleri ve trafik ekipleri ile koordineli bir çalışma sergileyeceğini dile getiren Coşkunlar; “Bugün başlayan kar yağışı sonrası acil kış toplantısı düzenleyip kış mevsimi boyunca yapacaklarımızı masaya yatırdık. Trafik ekipleri ile koordineli çalışıp sıkıntıyı asgariye indireceğiz. Vatandaşımızın kış mevsiminde fazla sıkıntı yaşamamaları için belediyenin her türlü imkanını seferber edeceğiz. Kar yağacak, biz temizleyeceğiz. Kış mevsimi boyunca özellikle ana yolların devamlı açık olmasını sağlayacağız. Karla mücadele için 3 greyder, ikisi bıçaklı 4 kepçe, 2 kazıcı ve 9 kamyonla çift vardiyalı olarak çalışacağız. Öte yandan buzlanmayı önlemek için 200 ton tuz hazır duruyor. Geçen kış olduğu gibi bu kış da vatandaşlarımız sıkıntı yaşamayacaktır” diye konuştu.
Karın geç yağmasından dolayı da tasarruf ettiklerini belirten Coşkunlar, ufak tefek çalışmaları bugüne kadar sürdürebildiklerini ancak bugünden sonra herhangi bir hizmeti sergileme imkanı olmadığı gibi sadece karla mücadele çalışması ile ilgilenmek zorunda kalacaklarını söyledi. Coşkunlar, karla mücadele çalışmasında bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da olumlu ve takdir edilecek çalışmaların sergileneceğini söyledi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri