Skip to main content

Kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

 Muşta Dünya Kadınlar Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programa Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya ve eşi Suna Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları Ali Sakar, Abdulkadir Okay, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda davetli katıldı.

Muş Öğretmenevinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle programda konuşan Başkan Asya şu ifadeleri kullandı: Dünya Kadınlar Günü, 1857 tarihinde kadın işçilerin daha iyi çalışma koşulları için başlatmış oldukları grevin facia ile sonuçlanmasının ardından meydana gelmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak tanımlanan Dünya Kadınlar Günü ülkemizde de 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır. Ancak bizim inancımız 1400 yıl önce kadınlara hak ettiği değeri vermiştir. Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı iyi davranandır diyen bir Peygamberin ümmeti olarak kadınlarımıza gereken önemi vermek zorundayız. Kadın, tarih boyunca bir yüzüyle rahmet diğer yüzüyle zahmetin sembolü olmuştur. Ve tıpkı hadiste bahsedildiği gibi zahmette rahmet vardır. Bizler, tüm medeniyetlerde ortak olarak şunu gördük ki; kadın merhamettir, kadın medeniyetin ta kendisidir. Nezaket ve zarafetin en iyi temsilcisidir. O halde kısaca diyebiliriz ki Kadın hayattır. Ve yine kadın, bilmeyene nefs, bilene nefestir. Yaşamın her alanında başarılarına tanık olunan kadınların aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiklerini görüyoruz. Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Muş Belediyesi olarak kadınların sorunlarının çözümü noktasında aktif rol almaya devam ediyoruz. Kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artmaktadır. Kurumumuz bünyesinde uyguladığımız projelerle kadınlarımızın meslek edinmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında kadınlara yönelik aşçılık kursu, çocuk bakıcılık kursu, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursunu açtık. Bu kurslarımızı tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Aynı şekilde bayanlarımızın farklı illeri, farklı kültürleri görebilmeleri için geziler düzenledik. Bunun gibi kadınları toplumsal yaşama dahil eden projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle, AK Parti iktidarı ve hükümetleri döneminde Türkiye’de kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler umut vericidir. Hükümetlerimiz tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve kültürel reformların ardından Kadınlar Günü, ülkemiz kadınları için daha anlamlı hale geldi. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, aileleri ile birlikte sorunsuz bir yaşam sürmelerini dilerim.

Daha sonra konuşan Vali Seddar Yavuz, kadınların sadece bir günle hatırlanmasının vahşi kapitalizme hizmet etmek olduğunu söyleyerek , Medeniyetimize daha fazla önem vermemiz, gençlerimize ve çocuklarımıza hangi medeniyetin mensupları olduğumuzu öğretmemiz gerekiyor. Çünkü zihinlerin işgali toprakların işgalinden daha tehlikelidir. Şuan kaos içinde bulunan İslam Dünyası da zihinsel işgale maruz kalmıştır. Küresel güçler ve onların maşası olan terör örgütleri, net bir şekilde 100 yıl önce başaramadıklarını 100 yıl sonra başarmak için girişim içindedirler. Ama biz güçlü bir millet ve devletiz bu hainlerin çabaları boşa gidecektir dedi.

Kadınların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Vali Yavuz, Maalesef bazı kadınlar da erkek evlat peşinde koşuyor, kız çocuklardan daha fazla erkek çocuk istiyorlar. Böyle devam ettiği sürece kadın problemini çözemeyiz. Eşine yardım eden oğullarınıza hayır yardım etme diyorsanız, biz bu ülkede kadın problemini çözemeyiz. Eşler anlaşamayıp boşanmış olsalar dahi, çocukları ile olan irtibatlarını devam ettirmek zorundadırlar. Çünkü eşinizle boşanmanız çocuklarınızla da boşandığınız anlamına gelmez. Onlardan vazgeçemezsiniz. Anlaşmazlıkların önemli bir parçası da işsizliktir. Bizlerin de görevi bu iş ve aş sorununu çözmektir. Bu kapsamda, Cazibe Merkezleri uygulamaya kondu. Şu ana kadar 450 milyon TLlik bir yatırım başvurusu oldu. Hizmet vermeye başlayan Çağrı Merkezinde Muşlu kardeşlerimiz çalışıyor ve bu sayı inşallah 500e çıkacak. İstanbul ve İzmirde yaptığımız çalışmalarla inşallah daha fazla iş alanı hizmete sunacağız. Bu şehre iş ve aş imkânı sunmak zorundayız. Bu vesileyle tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Feyat Asyanın davetlisi olarak programa katılan AK Parti MKYK üyesi ve araştırmacı yazar Zeynep Alkış, katılımcılara kadının toplumdaki önemini belirten bir konuşma yaptı. Program, ödül takdimi, müzik dinletisi ve fotoğraf sergisi ile sona erdi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri