Skip to main content

İşkur kurslarına rağbet artıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan Meslek Edindirme Kursları ilk meyvelerini verdi. Meslek Edindirme Kurslarının bitimine sayılı günler kalırken, özel şirketler tarafından İŞKUR’un kursiyerleri görücüye çıktı.
İŞKUR Kursları ilk meyvelerini verdi. Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan Meslek Edindirme Kurslarını kursiyerleri özel şirketler tarafından görücüye çıktı. Meslek Edindirme Kurslarının bitimine sayılı günler kalırken, özel şirketler iş yerlerinde tecrübeli ve sertifikalı eleman çalıştırmak için İŞKUR’un kursiyerlerine akın ettiler.
Hafta sonu Muş Endüstri Meslek Lisesine bağlı Motor Atölyesinde kursiyerleri ziyaret eden AYKOÇ Mobilya İmtiyaz sahibi Zafer Koç, “Ben iş yerimde tecrübesiz veya işi bilmeyen elemandansa tecrübeli sertifikalı eleman çalıştırmayı tercih ederim” dedi.
Özel şirketlere alınacak olan kursiyerlerin belirlenmesinde ise kura çekiminin yapılacağı bildirildi.
Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğünün sürdürdüğü Meslek Edindirme Kursları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ilimiz esnaflarından Muş-Bingöl Karayolu üzerinde bulunan AYKOÇ Mobilya İmtiyaz sahibi Zafer Koç, “İşkur Müdürlüğü tarafından sürdürülen meslek edindirme kursları sadece kursiyerler tarafından değil biz esnaflar tarafından da büyük rağbet görmüştür. Gerçekten bu kursların açılması herkesime fayda sağlamaktadır. Örneğin kursiyer Meslek Edindirme Kurslarında becerisine beceri katıyor. Bu arada bildiklerini iş yerlerinde uyguluyor. Yani hem kendisine hem de çevresine yararı oluyor. Ben iş yerimde tecrübesiz veya işi bilmeyen elemandansa tecrübeli sertifikalı eleman çalıştırmayı tercih ederim. Çünkü müşterilerimden en ufak bir şikayet bile çalışma performansımızı düşürüyor. Bu nedenle Ben iş yerim Mobilya dükkanı olduğu için İŞKUR’un Mobilya alanındaki kurslara talepte bulundum. Hafta sonu Muş Endüstri Meslek Lisesine bağlı Motor Atölyesinde kursiyerlerimizi ziyaret ettik ve hocalarımızla görüştük. Hocalarımız bize elemanlarını kura çekimi ile verecekler. Bu konuda Meslek Edindirme Kurslarının ilimizde başlatılması yönünde emeği geçen İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan’a teşekkür ediyorum. Bu kursların ilimize esnaflarımıza bilhassa gençlerimize büyük katkılar sunacağından eminim. Biz esnaflara göre Meslek Edindirme Kurslarının devam etmesi diğer gençlerimize da bir şeyler kazandıracaktır. Tabi bu kursların açılması için kurumun bütçesinin yeterli olması lazım. Çünkü bu kurslarda kursiyerlerin hem sigortası hem de cep harçlıkları karşılanmaktadır. Burada öğretmenlerimiz tarafından alınacak olan kursiyerler kura usulü ile çekilip bize bildirileceği söylendi” dedi.
Muş’ta ki esnafların ihtiyaçlarına göre kursiyerlere eğitim verildiğini söyleyen Muş Endüstri Meslek Lisesi Mobilya İmalatı Kursu Ahşap Teknolojisi alan Şefi Erhan Subaşı, “emeklerimizin karşılığını yavaş yavaş alıyoruz” dedi.
Subaşı, “Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından ilimizde başlatılan meslek edindirme kurslarının bir kısmı okulumuz tarafından yürütülmektedir. Mobilya imalatı kursunda uygulamalı eğitim gören 25 kursiyerlerine Muş’un ihtiyaçlarına göre gerekli mesleki eğitim verilmektedir. İlimizde tecrübeli eleman bulma sıkıntısı oldukça fazla görünüyor. Bizler bu kursta gençlerimizi sadece Mobilya alanında değil diğer meslek alanlarında uygulamalı olarak çalıştırmaktayız. Evet, kurslarımızın bitimine sayılı günler var. Kurslarımız 540 saatlikti. Ve 2 Temmuz’da da son bulacak. Şimdi biz emeklerimizin karşılığını yavaş yavaş almaktayız. İlimizde bulunan Özel Şirketler kurslarımızı ziyaret etmeye başladı. Taleplerine göre kursiyer alacaklar. Bizde kendilerine cevaben kura usulü kursiyerlerimizi belirleyeceğiz” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri