Skip to main content

İşadamından eğitime destek

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Merkeze bağlı Donatım Köyü İlköğretim Okuluna hayırsever işadamından yardım geldi. MLS Holding tarafından onarılan Donatım Köyü İlköğretim Okulu düzenlenen törenle yeniden eğitim ve öğretime açılırken, öğrencilere de kırtasiye ve giyim yardımında bulunuldu.

Muş’a 10 kilometre mesafede bulunan iki derslikli Donatım Köyü İlköğretim Okulu yapılan onarım çalışmalarının ardından yeniden eğitime açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, MLS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Özdemir ve eşi Ayşe Özdemir, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Eğitim alanında yaptıkları yatırımların devam edeceğini ve her yıl ayrı bir ilde okul onarımı yapacaklarını söyleyen MLS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Özdemir, “Buraya geldiğimiz zaman görmüş olduğumuz sıcaklık ve ilgi bizi buraya daha da yakınlaştırdı. Bu köy gerçekten bizim köyümüz oldu. Bize gösterilen ilgiden ötürü herkese teşekkür ediyorum. Bizim buraya yaptıklarımızın ileride güzel bir dönüşümü olacağını ümit ediyorum. Temennimiz şimdi burada eğitim gören çocuklarımızın bu hediyeleri kendilerinden sonra gelecek olan nesillere de aktarmalarını temenni ediyoruz. Gelecek yıl bir başka ilde olacağız. Elimizden geldiğince eğitime destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ta, eğitime verilen destekten ötürü MLS Holding’e teşekkür ettiklerini belirterek, eğitime herkesin destek olması gerektiğini söyledi. Vali Bektaş, “Muş’a yapılan eğitim desteği oldukça güzel bir davranış. Okulun yapılmasının yayında bu güzel davranışı sergileyen arkadaşlarımız buraya kadar gelerek yapılan çalışmayı yerinde görüp öğrencilerle buluştular. Vermek ayrı, verdiğini takip etmek ve yerinde görmek ayrı bir tat. Gerçekten çok güzel bir davranış bu. Eğitime destek olan arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Okullarımız çok. Milli Eğitimin gücü bir yere kadar yetiyor. Vatandaşlarımızın destekleri olmadığı zaman da eksiklikler olabiliyor. Gelişen teknoloji ile nüfusun artması ile yeni ihtiyaçlar doğuyor. Eksik kalanları da velilerin, vatandaşlarımızın yardımları ile gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi okullarına kendi çocuklarına sahip çıkmaları bizi daha da mutlu edecektir. Bu çocukların daha iyi şartlarda okumaları ve daha büyük başarıları elde etmeleri istenen arzulanan bir durumdur. Bunu elde etmek için illa İstanbul’dan holdinglerin gelmesi gerekmez. Velilerimizin ve köylü vatandaşlarımızın da okullarına sahip çıkıp ihtiyaçlarını tamamlamamız gerekiyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımızın gelişen dünya da başarılı olabilmeleri için çok iyi eğitim almaları gerekir. Anne veya babalar bir ev daha alabilir, bir tarla daha alabilir ama bu yatırım çocuğunuzun eğitimine yapacağınız yatırımın yanında hiçbir şeydir” dedi.
Okul açılışının yapılmasının ardından törene katılanlar tarafından öğrencilere, kırtasiye ve giyim yardımında bulunuldu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri