Skip to main content

İlk `Sevgi Kütüphanesi`açıldı.

Muş Haber Fotoğrafı

İstanbul Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan ‘Sevgi Kütüphanesi Projesi’ kapsamında kurulan ilk kütüphane Muş’un Taşoluk 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda öğrencilerin hizmetine açıldı.

Muş’un Taşoluk köyünde bulunan Taşoluk 75. Yıl YİBO’da kurulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı. Kütüphanenin açılış törenine Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Güngören Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Salih Zeki Kaplan ile Gençlik Meclisi Başkanı Abdullah Yılmaz, Güngören’de geçen yıl meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Furkan Şentürk’ün annesi Şadiye Şentürk ile babası Mustafa Şentürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, eğitime yönelik yardım ve yatırımların önemine değinerek eğitime kazandırılan kütüphane için Güngören Belediyesi’ne teşekkür etti. Bayraktar, “Eğitimin temel taşlarından biri olan eğitimciler noktasında şunu belirtmek gerekir. Bizim toplumun her kesimine kitap okuma alışkanlığını kazandırmadığımız müddetçe kalkınmanın olmayacağı kesindir. Kütüphaneleşme çalışmasında bizi yalnız bırakmayan Güngören Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Anadolu’nun ücra köşesinde olan bizleri unutmayan herkese teşekkür edip bu projelerin devamını dilerim” dedi.

Güngören Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Salih Zeki Kaplan ise yaptığı konuşmada, “Bu proje ile yola çıkarken Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına destek olmayı amaçladık. Gerçekten okumayan bir toplum olduğumuz için belediye olarak gençlik meclisimiz tarafından hazırlanan projeye belediye olarak destek verip hayata geçirdik. Bu kapsamda ilk kütüphaneyi Taşoluk 75. Yıl YİBO’da oluşturduk. Oldukça güzel bir kütüphane oluşturulmuş oldu ve öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Doğu ve Batı illeri arasındaki kardeşliği de pekiştirecek olan bu proje gelecekte başka il ve ilçelerde de devam edecektir. Bizim her tarafa yetişmemiz belki mümkün olmayabilir ama bu proje ile bir kıvılcımı ateşmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Abdullah Yılmaz ise hazırladıkları projeye Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın destek verdiğini ve katkılarının çok fazla olduğunu belirterek, ilk kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sunmaktan ötürü duydukları mutluluğu dile getirdi.

ÇOCUKLARINI TERÖRE KURBAN VEREN ÇİFT KURDELEYİ KESTİ

Konuşmaların ardından kütüphane açılışı geçen yıl Güngören’de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Furkan Şentürk’ün annesi Şadiye ve babası Mustafa Şentürk yaptı. Kütüphanenin açılış kurdelesini keserek öğrencilerin kütüphane sevincini paylaşan Şentürk çifti, yaşamını yitiren çocuklarının kitaplarını da bu projeye bağışladıklarını ve proje kapsamındaki ilk kütüphanenin açılışında bulunmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söylediler. Kütüphanede öğrencilerle birlikte kitapları inceleyen ve çocukları biran bile yanlarından ayırmayan Şentürk çifti kütüphane açılışında duygulu anlar yaşadılar.

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri