İl Tarım Müdürlüğü, kurban bayramı dolayısıyla, kurbanlık kesiminde vatandaşları uyardı. Tarım Müdürlüğü yaptığı açıklamada dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. Tarım Müdürlüğünün açıklamasında;
1- KURBANLIK HAYVAN ALIMLARINDA DİKKAT EDİLECEK
HUSUSLAR NELERDİR?
a) Veteriner Sağlık Raporu veya Menşe Şahadetnamesi olmayan,
b) Kupesiz ve Büyükbaş Hayvan Kimlik Kartı bulunmayan,
c) Çok zayıf olan,
d) Gebe olan,
e) Yeni doğum yapmış olan,
f) Yüksek ateşi olan,
g) Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan,
h) Kılları karışık ve mat halde olan,
i) Bakışları ve dış görünümü canlı olmayan,
j) Salya ve gözde akıntısı bulunan,
k) Pis kokulu ishali olan,
I) Öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan
m) Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan,
n Yara, şişlik ve ödemi olan,
o) Cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan,
Hayvanların satın alınmaması gerekmektedir
2-KURBAN KESİM YERLERİ NASIL OLMALIDIR?
a-Hayvan kesimleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalarda veya geçici kesim yerlerinde yapılmalıdır.
b-Kesim yapılacak yerler kolay temizlenebilen ve dezenfekte edilebilen malzemeden yapılmış olmalıdır.
c- Zeminde su ve kanın birikmemesi sağlanmalıdır.
Muş Ovası NULL