Skip to main content

İl koordinasyon kurulu son kez toplandı

Muş Haber Fotoğrafı

Valili 2008 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısında yatırım programları değerlendirildi. Muş Valiliği toplantı salonunda 2008 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 2008 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı Muş Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda il genelinde yapılacak tüm devlet yatırımları masaya yatırıldı.
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş, “İlimizde, 2008 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam 692 proje yer almaktadır. Bu projelerin 55 tanesi belediyelere aittir. Yatırım programında yer alan projelerin toplam bedeli bir milyar 402 milyon 943 bin 88 YTL, yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 383 milyon 402 bin 844 YTL, yatırım projelerinin 2008 yılı ödeneği ise 185 milyon 334 bin 128 YTL’dir. Genel toplamda yatırımlarımız için 2008 yılında 107 milyon 753 bin 122 YTL harcama yapılarak yüzde 58 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2008 yılı yatırımlarının genel fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 57 seviyesindedir. 2008 yılı için, bugüne kadar tamamlanan yatırım projemiz 158 adet olup 195 proje devam etmekte, 79 proje ihale aşamasında, 205 proje ise proje yapım aşamasında, ödenek yetersizliği ihalelerin zamanında gönderilmemesi ve benzer sebeplerden dolayı henüz başlanamamıştır. Yatırımlar sektörel bazda değerlendirildiğinde, tarım sektörü 81 proje olup 2008 yılı ödeneği 84 milyon 216 bin 893 YTL ile birinci sırada, enerji sektörü 78 proje olup yılı ödeneği 26 milyon 754 bin 650 YTL ile ikinci sırada, ulaştırma sektörü 272 proje olup yılı ödeneği 24 milyon 803 bin 994 YTL ile üçüncü sırada yer almaktadır. Yatırımcı kuruluşların 2008 yılı ödeneği bakımından, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nün 26 projesi olup 93 milyon 610 bin 778 YTL ödeneği ile birinci sırada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 397 projesi olup 20 milyon 12 bin 92 YTL ile ikinci sırada, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün 17 projesi olup 18 milyon 904 bin YTL yılı ödeneği ile üçüncü sırada yer almaktadır” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş’ın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri sıra ile söz alıp yatırımları ile ilgili bilgiler aktardılar. Toplantıda yatırımcı kurum amirlerinin sunumlarının ardından sorular cevaplandırılarak toplantı sonlandırıldı. 2008 yılı il koordinasyon kurulunun son toplantısı ile ilgili gelişmeleri ilerleyen sayılarda aktarmaya devam edeceğiz.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri