Skip to main content

Herkesten çok hukuka saygılıyız..

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Genel Meclisi Başkanı Necmettin Yıldız, Ak Parti’nin kapatılma davası ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karardan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye’de hukukun galip geldiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necmettin Yıldız, Anayasa Mahkemesi’nin Ak Parti hakkında verdiği kararla ilgili makamında açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Başkan Necmettin Yıldız, “Anayasa Mahkemesi bu konuya ilişkin olarak 4,5 ay gibi kısa bir zamanda karara varması belirsizlikleri uzatmaması, memleketimiz için her bakımından hayırlı olmuştur. Anayasa Mahkemesi, Ak Parti hakkında verdiği kararla ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal ve uluslararası problemle karşı karşıya kalmasını önlemiştir” dedi.

Bu kararla Türkiye’de hukukun galip geldiğini ifade eden Yıldız; “Anayasa mahkemesinin verdiği karar tüm Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandı. Muş İl Genel Meclisi Başkanı olarak bu karardan memnuniyet duydum. Bir kez daha görüldü ki Türkiye’de hukuk galip geldi. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu kararı önemli bir karar olarak değerlendiriyorum, Türkiye demokrasisi için çok önemli. Anayasa Mahkemesi bu konuya ilişkin olarak 4,5 ay gibi kısa bir zamanda karara varması belirsizlikleri uzatmaması, memleketimiz için her bakımından hayırlı olmuştur. Anayasa Mahkemesi, Ak Parti hakkında verdiği kararla ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal ve uluslararası problemle karşı karşıya kalmasını önlemiştir. Üyeler de bu kararı verirken öncelikle yaşanabilecek komplikasyonları hesaba katmış olmalılar. Nitekim Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç’ta karar açıklamasında, ‘önümüze gelen davaların gerek siyasal, gerek ekonomik önemleri nedeniyle bu davanın bir an önce sonuçlanması gerekliliğini göz ardı edemezdik’ diyerek bu dengeyi dolaylı olarak ifade etmiştir. “Yüce mahkemenin verdiği karar, büyük milletimizin demokrasiye olan inancın tezahürü olarak kabul edilmelidir” dedi.

Siyasi partilerin kapatılmasının ülke demokrasisini zedelediğini belirten Yıldız; “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılması Türk demokrasisine zarar vermektedir. Bu süreçte Türk demokrasisi olgunluk sınavını başarıyla tamamladı. Yaşanan bütün gerilimlere, toplumsal kutuplaşmayı arttıran siyasi çatışma ortamına zemin hazırlayan gelişmelere karşın, Türk demokrasisi emin adımlarla bu olgunluk ve gelişme sınavından başarıyla çıkmıştır. Yüksek mahkeme halkın beklentileri yönünde tarihi bir karara imza attı. Bütün Türkiye bu karardan memnuniyet duydu. İl Genel Meclisi Başkanı olarak bu tarihi karardan dolayı başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Hukuka saygınlığım bir kat daha arttı, onların almış olduğu kararla demokrasi çıtası daha da yukarılara çıktı. Anayasa mahkemesinin almış olduğu bu karar bütün topluma rahat bir nefes aldırmıştır. Bu kararla birlikte bütün Türkiye olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye’de Ekonomik ve siyasi istikrar birbirinin tamamlayıcısıdır. Türkiye’nin demokratik kuralları içinde çözmesi çok önemli, bundan sonra 70 milyonu kucaklayıp, huzura, güvene, ekonomiye, üretime, yatırıma odaklanıp, mutlu bir Türkiye için gayret sarf edilmeli. Artık işe yeniden koyulma zamanıdır. Demokrasi için hayırlı bir karar, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Aksi bir karar da çıksaydı ona da saygı duyacaktım” diyen Yıldız, “biz herkesten daha çok hukuka saygılıyız şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri