Skip to main content

Hdp ve DBP’den ortak basın açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl örgütü tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Belediye Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı Hatice Şeker, mecliste dokunulmazlıkların kalktığını ve saray darbesine bir adım daha atıldığını savundu. Türkiye tarihine kapkara bir leke düştüğünü dile getiren Hatice Şeker, mecliste AKP-CHP ve MHP’li vekillerin 376 oyuyla halkın iradesine ve temsilcilerine bir darbe yapıldığını söyledi. HDP’nin Meclis’ten ve demokratik siyasetten tasfiye edilmesi için bir adım daha atıldı diyen Şeker şöyle konuştu: Saray’ın planına bilerek ve isteyerek ‘evet’ oyu vermiş olanlar, demokratik siyasetin tasfiyesine katkı sağlamış ve ağır bir tarihsel vebal üstlenmiş oldular. CHP, attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Bundan sonra Türkiye’de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardında CHP’nin bu tutumunun da imzası olduğu açıktır.

HER TÜRLÜ DEMOKRATİK VE ETKİLİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ VE DİRENECEĞİZ

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin Meclis’ten tasfiyesi aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına geldiğini ifade eden Şeker, Dün HDP Meclis Grubu’na yönelen bu Saray şiddetinin hedefi bütün ezilen kesimlerdir. Bizler Saray darbesine karşı Meclisi ve demokratik siyaseti, oradaki temsiliyetimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Parlamento, ırkçı ve faşist zihniyetin malı değildir, halkın iradesinin temsil edildiği bir yerdir. Parlamento, seçimle geldiğimiz, oy aldığımız milyonlarca insanı temsil ettiğimiz, meşru temsiliyet yürüttüğümüz bir kurumdur. HDP, bu Meclis’te Türkiye’deki farklı halkları ve inançları, kadınları, gençleri, ezilenleri temsil ediyor. Türkiye halklarının en geniş temsiliyetini, çoğulculuğu, toplumsal muhalefetin sesini parlamentodan uzaklaştırma adımları karşısında her türlü demokratik ve etkili mücadeleyi sürdüreceğiz ve direneceğiz. AKP-Saray iktidarının Anayasa’yı tek başına değiştirme hayalinin önünde bir engel olarak duruyoruz ve direniyoruz. Hiçbir hukuk tanımayan Saray-AKP Hükümeti, direnen, muhalefet eden tüm toplumsal kesimlere saldırarak, bir şiddet imparatorluğuyla tüm toplumu esir almaya çalışıyor. Bu darbe sürecine boyun eğmeyeceğiz. Bu darbe sürecine karşı demokratik direnişimizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin her yerinde ‘Demokratik Siyaset Buluşmalarımızla’ ve Demokratik Direniş Mitinglerimizle’ bu gidişi kabullenmeyeceğimizi göstereceğiz. ‘Türk tipi Başkanlık Sistemi’ne, ‘tek adam’ yönetimine, Sultanlığa, evrensel hukukun ve demokratik ilkelerin çiğnenmesine boyun eğmeyeceğiz. Bu sistemi kabullenmeyeceğiz. Bugün Erdoğan güçlendikçe haksızlık ve adaletsizliğin, baskının ve zulmün dozu da artıyor. Erdoğan’ın ısrarla ‘tek adam’ rejimini inşa etmeye çalışması, sürekli haksızlık, hukuksuzluk ve kanun dışılığa başvurması, her gün Anayasa’daki tarafsızlık koşulunu çiğnemesini de kabullenmeyeceğiz ifadelerini kullandı.

HEDEF VEKİLLERİMİZİN YARGILANMASIDIR

Dokunulmazlığın kalkması vekilliğin düşmesi demek değildir diye kaydeden Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: Hedef vekillerimizin yargılanmasıdır. Anayasa’ya aykırı bir düzenlemeye dayalı olarak gerçekleştirilmeye çalışılacak yargılamayı meşru, adil ve hukuki görmüyoruz. Bizler her alanda vekillerimize ve siyasi irademize sahip çıkacağız. Bu adıma teslim olmayacağız. Direnen güç HDP, bileşenleri ve kurumlarımızdır. Saray-AKP iktidarının hedefi, dokunulmazlıkları hızla kaldırdıktan, Meclis’te tasfiyeyi gerçekleştirdikten sonra HDP’yi çalışma yürütemez bir duruma getirmektir. Bizler her türlü olasılığa karşı tedbirimizi alacağız; böyle bir iradeye, örgütlenmeye, kararlılığa ve güce sahibiz. Direnişimizi tüm toplumsal zeminlerde, Türkiye’nin her yerinde demokratik yollardan ve bütünlüklü bir mücadeleyle başarıya ulaştıracağız. Bugünden yarına örgütsel gücümüzle bu mücadeleyi yükselteceğiz. Bu amaçla en geniş demokrasi cephesini, temel demokratik ilkeler ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde örmek için adım atacağız. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Susanlara sesleniyoruz, susmayın, çünkü sıra size de gelecek… Türkiye’nin daha karanlık günlere sürüklenmemesi için elele verelim, tüm demokrasi, barış, emek güçleriyle, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızla birlikte mücadeleyi büyütelim.

Yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri