Skip to main content

Gün,vatandaş devletin yaptığı hizmetlere sahip çıksın

Muş Haber Fotoğrafı

Köylere Hizmet Götürme Birliği köylerde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Merkeze bağlı birçok köy, köy yolları, menfez, köprü ve benzeri gibi alanlarda titizlikle çalışmalarda bulunan Köylere Hizmet Götürme Birliği, merkeze bağlı Şenova köyünde bir takım incelemelerde bulundu. Şenova köyünde yapılan incelemelere Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı İlyas Gün, Birlik Encümenleri Mehmet Emin Bitim, Mehmet Seçkin, Birlik Muhtarı Halit Sönmez, Birlik Müdürü Yunus Türk, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve basın mensupları katıldı. İlk olarak Şenova köylüleriyle bir araya gelen Vali Yardımcısı İlyas Gün, köyde bulunan mevcut sorun ve sıkıntıların çözüm noktası için istişarelerde bulundu. Köy sakinleriyle bir araya gelen Vali Yardımcısı Gün, yapılan çalışma ve hizmetlere halkın sahip çıkması gerektiğini belirtti. Vali Yardımcısı Gün, yaptığı değerlendirmesinde “Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak mevcut olan bütçemizle köylerde bulunan eksikliklerimizi kapatmak istiyoruz. Bunlar gerek köy yollarımız, içme sularımız, menfezlerimiz, köprülerimiz ve buna benzer hizmetlerimizdir. Bunun için Köylere Hizmet Götürme Birliğine seçilen Encümen ve muhtar arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birçok köyümüzde bulunan eksiklikleri yerinde köy muhtarlarıyla birlikte gördük ve inceledik. Köylerimizde bulunan eksiklikler için çalışmalar yapmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunun için bugünde merkeze bağlı Şenova köyünde köy sakinleri ve köy muhtarımızla incelemelerde bulunduk. Köylülerimizin sorunlarını dinledik. Köyümüzde içme suyu sıkıntısı var. Bunun için gerekli yerlerde çalışmalar yapmak için köy muhtarımız ve köylü vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Bunun için gereken çalışmaları ve eksiklikleri not aldık. Bu çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

“ŞENOVA KÖYLÜLERİ, İÇME SUYU SIKINTISINI DİLE GETİRDİ”

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından eksiklikleri dinlenen merkeze bağlı Şenova köylüleri içme sularının olduğunu dile getirerek çözüm noktasında sorunlarını dile getirdiler. Şenova Köy Muhtarı Cevdet Şirvan, yaklaşık olarak 120 hane olan köyün bir kısmının içme suyu sorunuyla yüz yüze olduğunu belirterek sondaj ve ya cazibeli su çalışmalarının yapılmasını istediklerini söyledi. Köy Muhtarı Cevdet Şirvan dile getirdiği içme suyu sorunuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Köyümüz merkeze yakın olması itibarıyla içme suyu sıkıntısı yaşıyor. Sayın Vali Yardımcımız İlyas Gün Beyin gelip köyümüzde incelemelerde bulunması bizi onurlandırmıştır. Köyümüz ciddi bir şekilde içme suyu sıkıntısı yaşamaktadır. Yolun üst tarafında bulunan köylülerimiz içme suyu sıkıntısı yaşamasıyla birlikte okulumuz ve sağlık ocağımızda aynı sıkıntıyı yaşamaktadır. Sayın Vali Yardımcımızın da yaptığı incelemeler sonucunda cazibeli veya sondaj çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bunun için gereken desteğin bize sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

ŞENOVA İLKÖĞRETİM OKULUNDA İNCELEMELERDE BULUNULDU

Merkeze bağlı Şenova köyünde yapılan incelemelerden nasibini alan Şenova İlköğretim Okulunun camları ve ihata duvarları kontrol edildi. Şenova İlköğretim Okulunda bir takım incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı İlyas Gün, okul içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi. Yapılan incelemelerle birlikte okulun sıkıntılarını dile getiren Şenova İlköğretim Okulu Müdürü Muhtesim Taş, okul yolunun olmaması ve bunun yapılması gerektiğini söyledi. Okul Müdürü Taş, “Okulumuzun mevcut yolu toprak olduğu için havanın yağışlı olması yüzünden öğrencilerimiz bazen poşet takarak okula geliyor. Bunun için öğrencilerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Okul yolumuzun yapılması ve öğrencilerimizin çamur deryasından kurtulması için çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Şenova köyünde yapılan incelemeler sonucunda Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri, incelemelerde bulundukları alanlarda yapılması gereken hizmet çalışmaları hakkında köy sakinleri ve köy muhtarından aldıkları bilgileri not alarak ne yapılması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulunacaklarını belirttiler. Birlik üyeleri, köyde yaşanan içme suyuna öncelikle çözüm getirme noktasında biran önce çalışacaklarını söylediler. Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri