Skip to main content

GSG’de son gün 30 Eylül

Muş Haber Fotoğrafı

  1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için zorunlu hale getirilen Genel Sağlık Sigortasına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu´ndan yapılan açıklamada, tescil yaptıran ancak gelir testi yaptırmayanlar için başvuru süresinin 30 Eylül Çarşamba günü sona ereceği belirtildi.

Bugün itibariyle başlayacak mesaiyle birlikte ilgili kişilerin Çarşamba gününe kadar başvuruyu yapması gerekiyor. Gelir testi yaptırmayanlar için aylık olarak 305,6 TL olan tavan fiyatı üzerinden hesaplanan Genel Sağlık Sigortası prim borçları, başvuru yapmayan kişilerden faizi ile birlikte tahsil edilecek. İlgili kişiler, prim borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden de yaralanamayacaklar.  

Turan, GSG Konusunda Vatandaşları Uyardı Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatında yapılan değişiklikler ile Genel Sağlık Sigortası prim borçları hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ramazan Turan açıklamada bulundu. Prim borcu bulunan vatandaşlar için son başvuru tarihinin 30 Eylül Çarşamba günü olduğunu hatırlatan Turan, borcun ödenmemesi halinde faizi ile birlikte tahsil edileceğini açıkladı. Vatandaşların böyle bir mağduriyet yaşamasını istemediklerini kaydeden Turan: Genel sağlık sigortası tescili yapıldığı halde gelir testine hiç başvurmayan kişilerin, yeniden yapılandırma hakkındaki maddenin Resmi Gazetede yayımlandığı (11/09/2014) tarihi takip eden aybaşından itibaren on iki ay içerisinde 30/09/2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi için başvurmaları durumunda genel sağlık sigorta tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilecektir.

Gelir testi yaptırmaları için 6 aylık süre tanındı. Bu süre 31 Mart 2015 tarihinde sona erdi. Bakanlar Kurulu 6 ay daha ilave süre verdi. İlave süre de 30 Eylül 2015 tarihinde sona erecek açıklamasında bulundu.   Taksitli ve Peşin Ödemelerde Faiz Farkı Vatandaşların gelir testlerini yaptırmalarının ardından prim borcunu taksitli veya peşin ödeme imkânının olduğunu belirtti.

Turan konuya ilişkin yaptığı açıklamada: Taksit yaptırmak veya peşin ödemek için 2 Kasım 2015 tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Yapılandırma başvuruları ikametgâhlarının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine yapılabilecek. Alacak aslının tamamının 30 Kasım 2015´e kadar ödenmesi halinde herhangi bir faiz alınmayacak. Taksitle ödeyenler ise vadeye göre değişen oranlarda faiz ödeyecektir ifadelerini kullandı.  

İl Müdürlüğü´ne Başvurulabilir Konuya ilişkin sorgulama veya daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşların kurumlarına başvurabileceklerini de ifade eden Turan: Vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının olup olmadığını sorgulamak için www.turkiye.gov.tr internet adresinden öğrenebilir. Meydana gelen değişikliklerin takibi için vatandaşlarımızın İlimizde İl Müdürlüğümüze, Malazgirt ve Bulanıkta yaşayan vatandaşlarımızın Bulanık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne, Varto İlçemizde yaşayan vatandaşların ise Varto Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne müracaatlarının yapılması ve durumları hakkında bilgi alması gerekmektedir dedi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri