Skip to main content

Görme engellilere baston dağıtıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Muş AK Parti İl Başkanlığı hizmet binasında görme engellilerle yönelik bir program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, AK Partinin engelli vatandaşlara yönelik devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını. Görme engellilerin eczaneden bastonlarını alabileceklerinin müjdesini veren Ergün, AK Partimizin Dünyada 7-14 Ocak tarihleri arasındaki Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla Muş İl Başkanlığımız tarafından da bugün partimizde gerçekleştirilen Dünya Görme Engelliler Günü dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızı partimize davet ettik. Onlara araç göndererek, partimize getirdik. Onların sorunlarıyla yakından ilgilendik dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen 20 adet bastonu görme engelli vatandaşlara dağıttıklarını ifade eden Ergün, Genel merkezimiz tarafından gönderilen bastonlarla, görme engelli bastonlardan her birine birer tane hediye ettik. Sorunlarını dinledik. Önümüzdeki süreçte sosyal politikalar birim başkanlığımız adı altında bir alt birim olarak engelliler birimi oluşturmuştuk. O birimden sorumlu başkanımız Sayın Bedri Başkanımızı da getirdik. Sağ olsun onlarda görüştük. Kendileri de Muşta görme engelliler derneğimiz olmadığı için inşallah çok kısa bir sürede görme engelliler derneğimizi de kurup bütün görme engelli arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı tespit edip onlara evlerine kadar hizmet vereceğiz. Hükümetimizin almış olduğu bir kararla, çıkarmış olduğu bir yasayla bundan sonra görme engellilerimiz de bastonlarını reçete ile alabileceklerdir ücretsiz olarak ifadelerini kullandı.

AK Partinin yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Ergün, şunları söyledi: Evde bakım hizmetleri yapılıyor ve ailesinin bakmadığı engellilere de özel bakım merkezlerinde asgari ücretin 2 kati ödeme yapılıyor, sosyal hizmetleri de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanmasını sağlayacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir bicimde bırakılabilecekleri Engelli Yasam Merkezleri kuracağız. Şuan 20 ilde faal olarak 2016 yılında ilimizde temeli atılacaktır. Engelli genç ve çocukların gün içinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkân verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız. Engelli gençlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla gerekli fiziksel ve sosyal altyapıları güçlendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal alan ve hizmetleri, engelli bireylerin genç bireylerin katılımına olanak verecek şekilde düzenleyeceğiz. Engellilere özel Bilgi İletişim Teknolojileri yazılım donanımlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkânlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler basta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Yaklaşık 350.000 engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanımını sağlayacağız. İmar mevzuatını günün ihtiyaçlarına uygun olarak revize edeceğiz. Kentsel tasarım ilkelerini ve uygulamalarını engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olanlar gibi özel ilgi bekleyen kesimlerin hizmetlere erişimini kolaylaştırmak üzere geliştireceğiz. (sarı çizgi engelli kaldırımı) Yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız öncelikli olmak üzere toplumun farklı kesimleri için yaşanabilirliği artırmayı hedefleyen ve hakkaniyeti gözeten mekânsal planlama ve kentsel tasarım uygulamalarımızı daha da geliştireceğiz. Yaşlı, çocuk ve engellilerin ihtiyaçlarına uygun konut ve çevrelerinin tasarlanmasına çalışacağız. Adalet sisteminde kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik kolaylaştırıcı uygulamalar hayata geğireceğiz. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, özellikle kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın güvenlik hizmetlerine erişimini kolaylaştıran politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Görme engellilere baston da artık reçete ile verilecek. Hükümetimizin taahhütlerindendir. Birçoğu da gerçekleşmiştir.

Kendilerine verilen bastondan dolayı teşekkür eden görme engelli Mithat Ekmen ise Kaç seneden beridir bu bir aile hastalığıdır. Bende var, hanımım da var, amcamın kızında var, halamda var. Bu bir aile hastalığıdır. Yani doktorun da bir faydası olmadığı halde fakat devletimin bakıcıma, ilacıma, gidiş-gelişime yardımı olmasını her zaman Allahtan diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Birlik beraberlik istiyorum. Allahtan güç vermeyi ve birlik beraberliği Allahtan diliyorum şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri