Skip to main content

3 kadının öldürülmesi protesto edildi

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye meydanında bir araya gelen Muş Emek ve Demokrasi Platformu, pankart açarak basın açıklaması yaptı. Platform adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyesi Çiçek Tutuş, açıklama yaptı.

Devletin yönetim biçiminin başkanlık olmasına dönük yoğunca tartışmaların yürütüldüğü fakat halkın kendi özyönetimini talep etmesine karşı tanklarla toplarla bir savaşın yürütüldüğü bir süreçten geçildiğini ifade eden Tutuş, En demokratik bir biçimde Kürt Halkı sokaklara, alanlara çıkarak kendi kendisini yönetme kararlılığını ortaya koymuştur. Bu kararlılık karşısında devletin tutumu yaşlı, çoluk çocuk, kadın demeksizin katletmek olmuştur dedi.

Mevcut tekçi zihniyete ve bunun yönetimlerine karşı çıkmanın bedeli; ölümler, gözaltılar tutuklanmalar, işkenceler olmuştur diye ifade eden Tutuş, İnsanların kendi kendisini yönetmek gibi en meşru ve demokratik talebi ölümler ve gözyaşlarıyla karşılık bulmuştur. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktan sorumlu devlet halkını katleder konumdadır. Bütün bu zulümler karşısında direnen halka karşı da devlet tarafından akla gelmeyecek düzeyde katliamlar uygulanmış, halk işkencelerden geçirilmiştir. Bütün bu zulümler tarihin başlangıcından bugüne kadar sömürgeci güçler tarafından hakkını savunan halka karşı uygulanmıştır. Fakat tarih aynı zamanda zulümler karşısında başkaldıranlar, hakkını arayanlar tarafından yazıla gelmiştir. Bugün yine Kürtler tarihte eşi görülmemiş bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Cenazeleri günlerdir yerlerde bekletilen, yarısı alanda kalan yarısı defnedilen cenazeler vardır. İnsanlığın en asgari düzeyde sahip çıkacağı, karşılayacağı değerleri cenazeleridir. Bu değerlere devletin yaklaşımı sadece bir halka ya da direnen kitlelere karşı değildir, bir bütün insanlık karşısında uygulanan vahşettir. Fakat buna karşın Kürtler tarihsel bir direniş çerisindedirler. Yok, edilmeye karşı varlık mücadelesi yürütmektedirler. Tarih zulümler karşısında direnen bu halkı yazacaktır elbette. Türkiye bir iç savaş içerisindedir. Bu iç savaşta en çok acı çekenler, katledilenler kadınlar olmuştur yine. Cinsel tacize uğrayan, tecavüze uğrayanlar kadınlar olmuştur. Çünkü devlet örgütlenerek özgürleşen kadın kimliğinden korkmuştur, yok etmeye etkisiz kılmaya dönük kirli politikalarını devreye koymuştur. 9 Ocak’ta Pariste katledilen üç Kürt kadın siyasetçi gibi iki gün önce üç yoldaşımız, arkadaşımız; Seve, Fatma ve Pakize katledilmişlerdir. Katledilmeye çalışılan bu üç kadın yoldaşımız şahsında özgür kadın kimliği olmuştur. Bu arkadaşlarımızın kimlikleri bilinmektedir. DBP PM üyesi, KJA aktivisti ve halk meclisi eş başkanlarıdır. Bütün bu kimlikler özgürlük arayışında olan muhalif kimliklerdir. Devlete muhalefet eden kadınların sesi kısılmak istenmiştir.

Bizler Sevelerin, Fatmaların, Pakizelerin, Saraların, Leylaların, Fidanların yoldaşlarıyız diye vurgulayan Tutuş, Katliamlarla bitmeyiz, tükenmeyiz. Yoldaşlarımızın yolları yolumuzdur. Onlara direnerek özgürleşeceğimizin, özgürleştikçe güzelleşeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri