19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen “gençlik yürüyüşü” yapıldı. Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Her yıl 20 Mayıs’ta düzenlenen “gençlik yürüyüşü” dün yapıldı. Kapalı Spor Salonu önünde başlayan yürüyüş Valilik binası önünde sona erdi.
Muş Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Halk Yürüyüşü geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş şehir stadyumundan başlayarak Muş Valiliği önündeki Atatürk Büstünün önünde yapılan açıklamadan sonra son erdi. Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Gençlik Spor İl Müdürü Selim Keleş, Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, öğretmenler Milli sporcular ve çok sayıda ilköğretim ve lise öğrencileri katıldı.
Gençlik ve Spor haftası kutlamaları kapsamında yapılan yürüyüşte, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gençlik Yürüyüşü’nde dev Türk bayrakları ve pankartlarla meydanı dolduran yüzlerce genç yapılan yürüyüşün birlik ve beraberlik adına olduğunu söylediler. Gençlik yürüyüşü, vilayet önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde yapılan açıklama ile tamamlandı.
Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü sonunda konuşma yapan Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ise, önce yürüyüşe katılan gençlere bu yürüyüşe neden katıldıkları hakkında soru sorarak gençlerin birlik ve beraberlik adına bu yürüyüşe katıldıkları cevabını aldı. Leblebicier, “sizler bu günün gençleri yarının geleceği olarak bu vatana hayırlı evlatlar olmalısınız. Ki zaten sizin hayırlı olduğuna inanıyoruz. Sizler vatanın emanetçilerisiniz. Sizlere güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Gençlik Yürüyüşünde öğrencilerin taşımış olduğu “sigara öldürür, açık hava güldürür, sigara sakat bırakır” gibi pankartların olması ise öğrencilerin sigaraya karşı göstermiş oldukları nefreti ve sigara yasağına verilen desteği bir kez daha kanıtlamış oldu. Öğrencilerin taşıdığı sigaranın zararlarına yönelik pankartlar, sigara yasağına verilen destek açısından dikkat çekiciydi. Dev Türk Bayrağı açarak yürüyüşe başlayan öğrenciler, Türk Bayrağını yürüyüş bitimine kadar omuzlarda taşıdılar. Yürüyüşün kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu kaydeden öğrenciler, “gururlu Türk Gençleri olarak atamızın bizlere emanet ettiği vatanımızı korumak, gözetlemek ve yüceltmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştular.
Vali Yardımcısı Okan Leblebicier daha sonra katılımcılara ve gençlere bu yürüyüşe katıldıkları için teşekkür ederek programı sona erdirdi. Muşun Sesi Gazetesi