Skip to main content

Eylül`de tamamen bağımsız olacağız

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, Eylül ayından itibaren Muş Alparslan Üniversitesine ait yönetmeliği uygulamaya geçireceklerini, Fırat Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri ile hiçbir bağlarının kalmayacağını söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, Eylül ayında kendi yönetmeliklerini yayınlayacaklarını belirtti.
İdari anlamda Elazığ Fırat Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden ayrı olduklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, Muş Alparslan Üniversitesi’nin henüz tamamlanmaması nedeni ile bu üniversitelerden kopamadıklarını kaydetti.

Yönetmelik hazırlamak için ince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Aslan, “Biz üstünkörü bir yönetmelik hazırlayıp, onaydan çıktıktan sonra keşke bunu da ekleseydik diyeceğimiz bir yönetmelik hazırlamak istemiyoruz. Çok konuşalım, çok çalışalım, çok fikir belirtelim ki eksik yönleri bulup tamamlayabilelim ve en az eksikle yönetmeliği yayına başlatalım” dedi.

Olağanüstü şartlar oluşmadığı takdirde Eylül ayı içerisinde Fırat ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinden tamamen kopacaklarını vurgulayan Aslan; “Bir üniversitenin öğrencilerle ilgili, eğitim-öğretimle ilgili tanımlamalarını yapabilmeniz için Yüksek Öğretim Kurumlarında Lisans Öğrencilerinin Eğitim Öğretim Yönetmeliği hazırlanır. O yönetmelik hazırlanarak YÖK’e gönderilir, onay alınır, ondan sonra Resmi Gazete’de yayınlanır ve sizin yönetmeliğiniz devreye girer. Biz üstünkörü bir yönetmelik hazırlatıp onaydan çıktıktan sonra değişiklik yapılması gerekecek bir yönetmelik hazırlamak istemiyoruz. Çok konuşalım, çok çalışalım, muhakkak eksiklik olacaktır, en az eksikle yönetmeliği yayınlamak için çalışıyoruz. Öğrenci kimlikleri basılıyor, ondan sonra eğitim öğretim yönetmeliği tanımlanıyor. Bu yönetmeliğin içinde öğrenci nasıl gelecek, nasıl devam edecek, nasıl not alacak, nasıl notlandırılacak bunların hepsinin detayı olacak. Hedefimiz önümüzdeki Eylül’de kendi yönetmeliğimizle başlamak. Fırat Üniversitesi ile idari olarak hiçbir bağımız kalmadı ama öğrencilerimiz hala Fırat Üniversitesi’nin yönetmeliğine tabi oldukları için hala bağımızı kesemiyoruz. Eylül ayında olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa kendi yönetmeliğimiz aktif olacak ve bu üniversitelerden tamamen kopacağız” dedi.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ’NE ÖĞRENCİ ALINACAK

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin bazı bölümlerine 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alacaklarını belirten Aslan; “Üniversitemiz bünyesinde Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere üç fakülte mevcut. Eğitim Fakültesinde öğrencilerimiz zaten var. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bazı bölümlerine öğrenci almayı düşünüyoruz. Şu anda ilk sene itibariyle belirlenen kontenjan sayısı 30 öğrenci ama YÖK bunu isterse yükseltebilir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ise öğretim üyesi eksikliğimiz olduğu için öğrenci alamıyoruz. Buradaki eksiklikleri de en kısa sürede giderdiğimiz zaman öğrenci almaya başlayacağız” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri