Skip to main content

Engelsiz eğitim projesinin startı verildi

Muş Haber Fotoğrafı

Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Muş Bedensel Engelliler derneği ile Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Engelsiz Eğitim Projesinin startı verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen açılış programına Vali Vedat Büyükersoy ile eşi Kadriye Zehra Büyükersoy, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Kartal ile engelli vatandaşlar katıldılar. Projenin açılışında konuşan Vali Vedat Büyükersoy, Muşta engelliler için beş projenin uygulandığını ve Dünya Engelliler Gününde de SODES destekleri ile yürütülecek olan Engelsiz Eğitim Projesinin açılışını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Vali Büyükersoy, Engelli vatandaşlarımızın hiç şüphesiz bizden farkları yoktur. Onlarda bu toplumun bir parçasıdırlar. Her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır. Hayatın ne zaman ne getireceği hiç belli olmaz. Hepimiz bedensel engelli bir birey olabiliriz ve bedensel engelli potansiyeli olan bir toplumda yaşıyoruz. Bu sebeple bu arkadaşlarımızın problem ve sıkıntıları bizimde problem ve sıkıntılarımızdır dedi.

Türkiyede engelli nüfusunun toplam nüfusun yüzde 12sini oluşturduğunu kaydeden Büyükersoy Muşta da nüfusun yüzde 8inin engelli bireylerden oluştuğunu belirterek şunları söyledi: Geçmişte bedensel engellilerle ilgili olarak imkânların az olduğunu hatta bedensel engellilerin toplum içine girmekten kaçtıkları günleri hepimiz hatırlamaktayız. Ama son yıllarda ülkemizin ekonomik kalkınmasına paralel olarak bedensel engellilerle alakalı mali ve sosyal imkânlar artmıştır. Şu an engellilerimizin engel oranına bağlı olarak maaş ödenmekte, yatalak olan hastalara bakım ücreti olarak yaklaşık 700 lira bakıcı maaşı ödenmektedir. Bunlar ülkenin ekonomik şartlarından bağımsız olarak düşünülmektedir. Bütün bunlar gelişen ekonomiye paralel olarak il ve ilçelerimizde yapılabilir hale gelmiştir. İlimizde de 4 bin 100 bakıma muhtaç vatandaşımıza bakım ücreti ödenirken, engelli vatandaşlarımıza da engel oranlarına göre maaş ödenmektedir.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise geçmiş yıllarda Türkiyeye model teşkil eden projeleri hayata geçirip uyguladıklarını ve kendilerine olanak sağlanması halinde engelliler için çok yararlı projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Gelecek yılardaki 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü daha kapsamlı programlarla kutlamak istediklerini ve bunun için destek beklediklerini kaydeden Korkmaz, Vali Vedat Büyükersoy ile eşi Kadriye Zehra Büyükersoya engellilere gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 12 ay süre ile 60 engelli bireye takı tasarım, ahşap oymacılığı ve bilgisayar işletmenliği kursunun açılışını yapan Vali Vedat Büyükersoy ile eşi Kadriye Zehra Büyükersoy kursiyerlerle sohbet ettiler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri